Vrouw heeft echo bij 5 weken gehad

Krijg je een echo bij 5 weken zwangerschap? Dan kan je het embryo nog niet altijd zien. Toch kan je misschien al andere tekenen van je zwangerschap herkennen. Welke tekenen zijn dit? En wat zijn redenen om zo vroeg in de zwangerschap een echo te maken?

Echo bij 5 weken

Bij 5 weken zwanger een echo krijgen, gebeurt niet vaak. Als je er toch één krijgt, is dit een heel vroege vitaliteitsecho. De echoscopist kijkt via een inwendige echo of er een levend vruchtje te zien is en of dit zich goed heeft ingenesteld.

Je ziet nog geen hartje kloppen als je 5 weken zwanger bent. Hiervoor moet je nog zo’n twee weken geduld hebben. Je verloskundige kan er dus nog niet zeker van zijn dat het embryo in je baarmoeder vitaal is. Een echo zo vroeg in de zwangerschap kan je dus nog niet helemaal geruststellen.

Wanneer een echo vroeg in de zwangerschap?

Een echo bij 5 weken wordt niet vaak gemaakt. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van je verloskundige of gynaecoloog. Je kan bijvoorbeeld een echo krijgen als je in een vruchtbaarheidsbehandeling zit of erg onregelmatig ongesteld wordt. Of als je je zorgen maakt door eerdere miskramen.

Groei van je baby bij 5 weken

Het embryo is in deze fase van de zwangerschap nog heel klein. Toch is het soms al te zien op een echo. Ook kan je misschien een kleine dooierzak en vruchtzak bij 5 weken zien. De vruchtzak lijkt vroeg in de zwangerschap op een ring. Daarom wordt het ook wel de zwangerschapsring genoemd.

5 weken zwanger echo: foto’s

Ben je benieuwd wat je in deze week mogelijk ziet op een echo? Deze foto’s geven je een idee:

Echo 5 weken
Echo bij 5 weken