Baby met populaire meisjesnaam in 2023

Verwacht jij in 2023 een meisje en ben je op zoek naar een naam? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd welke meisjesnamen je volgend jaar vaak gaat horen. Wat worden de trends op het gebied van babynamen? Dit kan je verwachten van meisjesnamen in 2023.

Meisjesnamen 2023 trends

De top 10 meisjesnamen ziet er al een tijdje ongeveer hetzelfde uit. Namen als Mila, Tess, Julia en Emma strijden al jaren om een plek in de top 5. De kans is groot dat Olivia een plekje weet te veroveren in de top 5 meisjesnamen van 2023. Deze naam wordt steeds populairder. Ook Mila blijft een populaire naam. Wie weet zien we deze volgend jaar op nummer 1. Toch zijn er trends te zien die mogelijk verandering kunnen brengen in de komende jaren.

Oer-Hollandse meisjesnamen

Veel populaire meisjesnamen in 2023 hebben een oer-Hollands tintje. Denk aan typisch Nederlandse meisjesnamen als Pleun en Fien. Ook Friese meisjesnamen worden steeds populairder. Voorbeelden hiervan zijn Nine, Fem en Mare.

Internationale meisjesnamen

Naast oer-Hollandse meisjesnamen winnen ook meisjesnamen met een internationale klank aan populariteit. Italië brengt ons niet alleen pizza en pasta, maar ook prachtige namen als Aurora en Giulia. Ook Scandinavische meisjesnamen zijn in trek. Denk aan Elin, Liv of Isla.

Bijbelse meisjesnamen

De Bijbel is al jaren een belangrijke inspiratiebron voor ouders die een naam zoeken. Naast klassieke Bijbelse meisjesnamen zoals Anna en Sara hoor je steeds vaker namen met een meer unieke klank. Voorbeelden hiervan zijn Mara en Loïs.

Meisjesnamen geïnspireerd op bloemen en planten

Ben je een natuurliefhebber en zoek je een meisjesnaam? Laat je dan bij het kiezen van een naam inspireren door de natuur. Veel meisjesnamen in 2023 komen uit de wereld van bloemen, planten, bomen of kruiden. Wat dacht je van een naam als Flore, Linde of Aster?

Korte stoere meisjesnamen

Het is een trend die we al jaren zien in babynamenland: de korte, stoere namen. Ook meisjesnamen in 2023 zijn vaak stoer en kort. Ze hebben vaak maximaal vier letters en bestaan uit één of twee lettergrepen.

Populaire meisjesnamen 2023

Net zoals ieder jaar doet 24Baby.nl een voorspelling van de populairste babynamen van 2023. Dit doen we met de ranglijsten van de afgelopen jaren, trends die in die Babynamentool te zien zijn en de geboren baby’s in de 24Baby-app. Dit is onze voorspelling van de 10 top meisjesnamen.

Top 10 meisjesnamen 2023

 1. Mila
 2. Emma
 3. Julia
 4. Olivia
 5. Milou
 6. Nora
 7. Anna
 8. Zoë
 9. Sophie
 10. Saar

Poll

Kies jij voor een naam uit de top 10 meisjesnamen?


Namen om in de gaten te houden

Lezers van 24Baby.nl zoeken vaak naar leuke meisjesnamen. Bij het bekijken van de zoekopdrachten valt op dat sommige namen vaak terugkomen. Worden deze namen volgend jaar populairder? De meisjesnamen hieronder komen nog niet in de top 10, maar je gaat ze waarschijnlijk in 2023 wel vaker horen.

 1. Novi
 2. Jula
 3. Niene
 4. Liva
 5. Maya
 6. Lena
 7. Emilia
 8. Véda
 9. Flore
 10. Rosie

Tip

Vind de perfecte meisjesnaam

Staat de ideale naam voor jouw dochter er niet tussen? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen. Vind jouw perfecte meisjesnaam met onze handige babynamentool >>

Bron hoofdfoto: Hello Pinecone