Zwangere vrouw en vriendinnen proosten rondom tafel met babyshowerhapjes en drankjes

Bij een babyshower hoort lekker eten en drinken. Het is feest! Kan jij wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn de lekkerste en leukste babyshowerhapjes en -drankjes voor een geslaagd feest.

Wat zijn babyshowerhapjes?

Babyshowerhapjes zijn onmisbaar op een babyshower. Het zijn hapjes die helemaal binnen het thema baby en zwangerschap passen. Ze zien er feestelijk uit en hebben meestal typische babykleuren, zoals roze, blauw en zachtgeel.

Daarnaast is het bij babyshowerhapjes belangrijk dat ze geschikt zijn om tijdens de zwangerschap te eten. Rauwe vleeswaren, rauwmelkse kazen en sommige vissoorten kan je daarom beter achterwege laten. Wil je zeker weten dat je zwangere vriendin van alles mee kan smullen? Bekijk het overzicht wat je wel en beter niet kan eten tijdens de zwangerschap >>

Zoete babyshowerhapjes

Met deze zoete babyshowerhapjes heb je zo een tafel vol met overheerlijke zoetigheden.

Roze babyshowertaart

1. Babyshowertaart

Een babyshower is niet compleet zonder babyshowertaart. Dit is een taart waarin het thema baby of zwangerschap duidelijk terugkomt. Denk aan een taart in de vorm van een zwangere buik, roze of blauw glazuur, een baby van marsepein, gekleurde cakevulling en gekleurde room als topping.

Roze Muisjes

2. Alles met Muisjes of sprinkels

Beschuit met Muisjes is dé traditionele traktatie voor het kraambezoek in Nederland. Lekkernijen met Muisjes passen dan ook perfect bij het thema babyshower. Je versiert alles snel en eenvoudig met een laagje glazuur of chocola en strooit daar de Muisjes overheen. Je kan hierbij denken aan het versieren van:

 • Chocoladezoenen. Verwarm de bovenkant van de chocoladezoenen met een aansteker of een brander of smeer de bovenkant in met een dun laagje (witte) chocoladepasta. Dip ze daarna voorzichtig in de gekleurde Muisjes en laat ze weer hard worden.
 • Mini-tompouces. Verwarm het glazuur van de tompouces met een aansteker of een brander. Dip ze daarna voorzichtig in de gekleurde Muisjes en laat ze weer hard worden. Je kan er ook voor kiezen om de room aan de zijkanten in de Muisjes te dippen.
 • Slagroomsoesjes. Smelt wat witte chocolade en dip de slagroomsoesjes hierin. Strooi er daarna gekleurde Muisjes over. Je kan hiervoor ook (witte) chocoladepasta gebruiken.
 • Lange vingers. Smelt wat witte chocolade en dip de lange vingers hierin. Strooi er daarna gekleurde Muisjes over. Je kan hiervoor ook (witte) chocoladepasta gebruiken.
 • Roze koeken. Smeer de bovenkant van de roze koeken in met een dun laagje witte chocoladepasta en strooi hier de Muisjes overheen.
 • Chocolaatjes. Verwarm de bovenkant van de chocolaatjes met een aansteker of een brander of smeer de bovenkant in met een dun laagje (witte) chocoladepasta. Dip ze daarna voorzichtig in de gekleurde Muisjes en laat ze weer hard worden.
Blauwe en roze gekleurde donuts met speen als babyshowerhapje

3. Gekleurde donuts

Dit babyshowerhapje is heel lekker en ziet er ook prachtig uit. Bak de donuts zelf of koop ze kant-en-klaar in de winkel. Maak glazuur klaar en voeg hier eventueel een drupje kleurstof aan toe. Doop de donuts in het glazuur en versier ze met gekleurde sprinkels, Muisjes of snoepjes. Maak ze helemaal af door in de gaten van de donuts een (snoep)speen te stoppen.

Gelukskoekjes als babyshowerhapje

4. Gelukskoekjes

Gelukskoekjes zijn geen standaard babyshowerhapje. Ze zijn wel een leuke en originele manier om een mooie wens achter te laten voor je zwangere vriendin en de gasten op de babyshower. Je kan de koekjes zelf bakken en er direct een persoonlijke wens instoppen of je kan ze kant-en-klaar kopen. Als je ze kant-en-klaar koopt, breek of snijd de koekjes dan voorzichtig open. Stop er daarna je eigen wens in en plak de twee helften met wat glazuur weer aan elkaar. Smeer ze daarna in met een dun laagje (witte) chocoladepasta en versier ze met gekleurde sprinkels.

Blauwe cupcakes als babyshowerhapje

5. Cakepops en cupcakes

Cupcakes en cakepops maak je snel en eenvoudig en zien er direct feestelijk uit. Bak de cupcakes of cakepops naar recept of koop ze kant-en-klaar. Versier ze daarna met gekleurde botercrème, glazuur, chocola of gekleurde sprinkels. Je kan hier eventueel een babyshoweractiviteit van maken en samen met de gasten de cupcakes versieren.

Hartvormige fruitspiesjes als babyshowerhapje

6. Fruitspiesjes

Een gezond babyshowerhapje dat je helemaal in kleurthema kan houden. Je hebt hier alleen satéprikkers en verschillende soorten fruit voor nodig. Als je een roze thema hebt, kan je denken aan aardbeien, frambozen en watermeloen. Bij een blauw thema kan je kiezen voor blauwe bessen, rode druiven en bramen.

babyshower koekjes in de vorm van rompers

7. Romperkoekjes

Voor romperkoekjes heb je koekjesdeeg en steekvormpjes in de vorm van een romper nodig. Bak de koekjes naar recept en versier ze daarna met gekleurd glazuur of sprinkels. Geen zin om zelf te bakken? Je kan ze vaak gewoon kant-en-klaar bij de bakker kopen.

Overige zoete babyshowerhapjes

Voor de volgende hapjes hoef je bijna niets te doen, maar ze zijn wel geschikt voor een babyshower:

 • Chocoladefontein met vers fruit
 • M&M’s in één kleur
 • Roze spekjes
 • Chocolaatjes in de vorm van een baby (verkrijgbaar bij verschillende bakkers)
 • Macarons
 • Scones met room en jam

Hartige babyshowerhapjes

Deze hartige babyshowerhapjes kosten iets meer tijd, maar zien er wel fantastisch uit.

baby worstenbroodjes als babyshowerhapje

1. Baby worstenbroodjes

Deze babyshowerhapjes zijn helemaal in thema en staan goed op de hapjestafel. Voor de babyworstenbroodjes heb je een blik mini-knakworstjes en vellen bladerdeeg nodig. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en snij ze in vijf stroken. Laat de knakworstjes uitlekken.

Leg de knakworstjes op de stroken (één worstje per strook). Wikkel de strook bladerdeeg om het knakworstje. Zorg ervoor dat één kant van de knakworst niet bedekt is met bladerdeeg, dit is het ‘hoofdje van de baby’. Smeer wat losgeklopt ei over de worstenbroodjes en bak ze in ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven goudbruin. Serveer de ingebakerde baby’s terwijl ze nog warm zijn.

Luier van bladerdeeg als babyshowerhapje

2. Bladerdeeg-luiers

Bladerdeeg-luiers zijn pakketjes van bladerdeeg die je zo vouwt dat ze op een luier lijken. Je kan de luiers naar eigen wens vullen met een hartige of zoete vulling. Denk aan kaas, ragout of chocoladehagelslag. Ontdooi de bladerdeegvellen en snijd de vellen zoals de stippellijn op het bovenstaande voorbeeld (twee halve rondjes en een stukje aan de onderkant). Vouw de onderste helft naar boven en druk de bovenkant aan. Vouw de buitenste randjes over de voorkant en druk dit zacht aan: de luier is klaar. Bestrijk de luiers met losgeklopte ei en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven goudbruin.

3. Gevulde kinderwagen-eitjes

Met dit babyshowerhapje maak je zeker indruk op alle gasten en de aanstaande moeder. Maak het mengsel van de gevulde eieren naar recept. Snijd een ei door de helft en vul één helft met het mengsel. De andere helft snijd je nogmaals doormidden. Plaats deze als kapje op het gevulde eitje. Snij daarna een knakworst in plakjes en leg een plakje worst in de kap. Dit is het hoofdje van de baby. Gebruik twee chocolade-sprinkels als oogjes.

Voor de wielen heb je een prikker en augurk nodig. Snijd de augurk in plakjes. Steek de prikker door de onderkant van het gevulde ei en prik aan beide uiteinden een plakje augurk. Doe dit aan de voor- en achterkant van het ei en voilà: je hebt een kinderwagen.

Verschillende groentes met humusdip als babyshowerhapje

4. Groente met dips

Simpel, snel, gemakkelijk én lekker: groente met dips. Voor de groente kan je denken aan worteltjes, paprika, komkommer en cherrytomaatjes. De dips kan je zelf maken of kant-en-klaar in de winkel kopen. Gebruik bijvoorbeeld humus, aioli, tapende of roomkaas.

Mini-sandwiches in hartvorm als babyshowerhapje

5. Hartvormige mini-sandwiches

Een baby betekent liefde. Mini-sandwiches in de vorm van een hart zullen dan ook in de smaak vallen op een babyshower. Maak minisandwiches naar keuze en gebruik een hartvormige uitsteekvorm om alles in de juiste vorm te krijgen. Een vrolijke partyprikker erdoor en het kan geserveerd worden.

Caprese baby spiesjes als babyshowerhapje

6. Baby tomaat-mozzarella spiesjes

Dit lekkere babyshowerhapje maak je in een handomdraai klaar. Je hebt nodig: prikkers, cherrytomaatjes, mozzarellabolletjes en zwarte olijven of chocoladesprinkels. Snijd de tomaatjes doormidden. Rijg opeenvolgend een half tomaatje, mozzarellabolletje en half tomaatje aan een prikker. Snijd van de zwarte olijven kleine oogjes en druk ze in de mozzarellabolletjes. Je kan hiervoor ook chocoladesprinkels gebruiken. Maak het eventueel af met een blaadje basilicum.

Babyshowerdrankjes

Naast water, thee en frisdranken, zijn de volgende drankjes leuk om op de babyshower te serveren.

Kan met water en rood fruit als babyshowerdrankje

1. Mocktails

Je zwangere vriendin kan natuurlijk geen alcohol drinken, maar dat mag de pret niet drukken. Mocktails zijn cocktails zonder alcohol, maar ze zijn nét zo lekker. Daarnaast zien ze er ook nog eens feestelijk uit. Bekijk hier 8 recepten voor feestelijke mocktails >>

2. Water met fruit

Snel, simpel, feestelijk én gezond. Voor water met fruit heb je een grote kan met tap nodig. Vul deze met water en vers, rood fruit en je hebt een heerlijk roze gekleurd babyshowerdrankje.

3. Smoothies

Smoothies zijn een lekkere en gezonde dorstlesser voor een babyshower. Met de keuze van het fruit, kan je zelf bepalen welke kleur de smoothies worden. Gebruik blauwe bessen voor een blauw/paars gekleurd drankje. Met aardbeien en yoghurt creëer je roze smoothies. Maak het af met vrolijke rietjes.

Babyshowerhapjes en -drankjes tips

Nog een paar extra tips waaraan je kan denken bij het uitzoeken van de hapjes en drankjes voor de babyshower.

 • Geen alcohol. Je zwangere vriendin kan nu geen alcohol drinken. Wees solidair en serveer geen alcoholische dranken op de babyshower.
 • Food craving-hapjes. Heeft je zwangere vriendin bepaalde food cravings? Koop deze producten groots in en serveer ze als babyshowerhapjes.
 • Gedeelde zorg. Vraag de babyshowergasten gerust om ook hapjes te maken of mee te nemen. Zo hoef je niet alles zelf te regelen en is er toch een rijkelijk gevulde tafel met lekkers.
 • Houd rekening met allergieën. Vraag de babyshowergasten naar allergieën en regel alternatieven. Iemand met een gluten- of lactose-intolerantie zal je dankbaar zijn als zij ook een hapje of taartje kan eten. Kleine moeite, groot gebaar.
 • Babyshower high tea. Heb je geen zin of tijd hebt om zelf voor het eten op de babyshower te zorgen? Dan is een high tea een leuke optie. Alle hapjes en drankjes worden dan voor jullie verzorgd én je hebt meteen een leuke babyshoweractiviteit.
 • Catering/bakker. Een andere optie is om alle hapjes te bestellen. Bij bakkers en supermarkten zijn veel babyshowerhapjes kant-en-klaar verkrijgbaar. Denk aan chocola, babyshowertaarten en cupcakes. Verse hapjes kan je eventueel laten verzorgen door een cateraar.
 • Gekleurde servetten, bordjes en bekers. Maak de babyshower af door de tafel helemaal in stijl te decoreren. Dat eet net wat feestelijker.

Poll

Heb jij al een babyshower gehad?