Vriendinnen spelen babyshowerspelletjes en lachen

Op een babyshower worden vaak spelletjes gespeeld die in het teken staan van de zwangerschap en de baby. Kan jij nog wat inspiratie gebruiken? Dit zijn de 11 leukste babyshowerspelletjes.

Wat zijn babyshowerspelletjes?

Babyshowerspelletjes zijn spellen die je tijdens een babyshower kan doen. Ze staan volledig in het teken van de aanstaande moeder, de zwangerschap en/of baby’s. Met sommige spellen kan je de aanstaande moeder een beetje plagen, andere spellen zorgen vooral voor plezier en gezelligheid. Het gaat erom dat jullie een leuke dag hebben en deze activiteiten kunnen daaraan bijdragen.

Babyshowerspelletjes inspiratie

Onderstaande spelletjes zijn populair op een babyshower. Geef er gerust je eigen draai aan om het origineel en verrassend te houden.

1. Babyshower-quiz

Test de aanstaande moeder en alle gasten op hun zwangerschaps- en babykennis met de babyshower-quiz. Verzamel gekke weetjes over de zwangerschap, baby’s en kinderen en maak hier een leuke quiz van. Doe bijvoorbeeld inspiratie op bij de zwangerschapsquiz of de ‘wist je dat’-kaders in de babykalender. Je kan de babyshower-quiz eventueel combineren met het uitpakken van de cadeaus. Voor ieder goed antwoord mag je zwangere vriendin een cadeau openen.

TIP: er zijn verschillende websites en apps waarmee je eenvoudig een quiz kan maken. Alle deelnemers kunnen hun antwoord hiermee live insturen via hun mobiele telefoon. Zo zie je precies wie de meeste juiste antwoorden heeft. Je kan zelfs zien wie het snelste was, mocht de eindstand gelijk zijn.

2. Babyshower-bingo

Babybingo werkt hetzelfde als gewone bingo, maar dan met babygerelateerde dingen. Vervang bijvoorbeeld de cijfers voor woorden of afbeeldingen die met baby’s en zwangerschap te maken hebben. Maak van de afbeeldingen of woorden ook kaarten die je in een grabbelbak doet. Speel het spel vervolgens zoals je gewend bent, maar dan door steeds een kaartje te trekken.

Een variant op babyshower-bingo: laat alle gasten op hun bingokaart invullen welke cadeaus zij denken dat de aanstaande moeder krijgt. Wanneer er een cadeau wordt uitgepakt dat op hun bingokaart staat, mogen ze dat wegstrepen. Wie als eerste een rij met weggestreepte cadeaus heeft, is de winnaar.

3. Babynaam, geboortedatum en geslacht raden

Dit is een van de bekendste babyshowerspelletjes. Laat alle genodigden de geboortedatum, de naam en eventueel het geslacht van de baby raden. Als extra toevoeging kan je ook de lengte, het gewicht en de duur van de bevalling laten voorspellen. Schrijf dit allemaal op een groot vel of op speciale ‘babyshowervoorspelkaarten’. Wie heeft er straks gelijk?

Je kan eventueel samen met alle gasten de voorspelkaarten knutselen en samenvoegen tot een boek als babyshoweractiviteit. Door leuke foto’s van de gasten toe te voegen, maak je het nog persoonlijker.

4. Babyfoto raden

Vraag aan alle gasten of ze een uitgeprinte babyfoto van zichzelf meenemen. Leg de foto’s naast elkaar en voorzie ze van een nummer. Geef iedereen een vel papier en laat ze raden wie er op elke foto staat. Daarna onthult iedereen een voor een wat haar foto is. Degene die de meeste foto’s goed raadt, heeft gewonnen. Dit babyshowerspelletje lijkt eenvoudig, maar is moeilijker dan je denkt…

5. Babyvoeding proeven

Laat de aanstaande moeder verschillende smaken babyvoeding proeven. Plak de etiketten af of blinddoek je vriendin, zodat ze niet kan zien welke smaken ze krijgt. Kan ze alle smaken onderscheiden? Voor ieder goed antwoord, mag ze een cadeau uitpakken.

Wil je de gasten ook bij dit babyshowerspel betrekken? Laat dan iedereen de babyvoeding proeven en raden. Wie is de beste fijnproever?

Vriendinnen spelen het babyshowerspelletje hints

6. Babyshower-hints

Babyshower-hints is hetzelfde als gewone hints, maar dan met uitsluitend baby- en zwangerschapsgerelateerde woorden. Dit babyshowerspel zorgt gegarandeerd voor hilarische situaties. Probeer maar eens een bevalling, explosieluier of totaalruptuur uit te beelden.

7. Babyuitzet: wat kost dat?

Dat een baby geld kost, zal de aanstaande moeder niet onbekend zijn. Maar weet ze ook precies hoeveel ze de komende jaren uitgeeft aan haar kind? Wat kost bijvoorbeeld een kinderwagen, pak luiers of setje babykleding? En wat dacht je van kinderopvang of zwemles en een studie (in de toekomst)? Maak er een ‘financiële’ quiz van, waarbij de aanstaande moeder leuke prijzen kan winnen. Heeft ze het antwoord fout? Dan moet ze een gekke opdracht uitvoeren, bijvoorbeeld een dansje doen of een liedje zingen. In de onderstaande artikelen kan je vinden wat alles kost:

8. 30 seconds – baby editie

30 seconds doet het altijd goed op feestjes. Bij de babyshower-editie kan je kiezen voor alleen zwangerschap- en babygerelateerde onderwerpen. In verschillende apps kan je lijsten kiezen met alleen deze onderwerpen.

Een andere optie is samen met de gasten lootjes te maken met woorden rondom zwangerschap en baby’s. Gooi deze lootjes in een bak en pak ze hier uit. Je kan de tijd in de gaten met een zandloper, stopwatch of je telefoon. Verdeel de gasten in teams en raden maar!

9. Wat ben ik?

‘Wat ben ik?’ werkt hetzelfde als ‘Wie ben ik?’, maar dan met voorwerpen of onderwerpen. Als babyshowerspelletje kies je voor alleen babygerelateerde voorwerpen. Schrijf de woorden op een sticker en plak deze bij de gasten op het voorhoofd. Ben je een bevruchte eicel, volle luieremmer of toch een afgevallen navelstompje? Dit spel kan je de hele babyshower door spelen, totdat iedereen heeft geraden wat iedereen is.

10. Babynamen-maestro

Geef iedereen een vel met daarop alle letters van het alfabet. Voor iedere letter van het alfabet moeten de gasten een jongens- en/of meisjesnaam invullen. Wie heeft het alfabet als eerste af en mag zichzelf de babynamen-maestro noemen?

11. Popquiz met kinderliedjes

Hoofd, schouders, knie en teen, op een onbewoond eiland en alle kleuren van de regenboog. Stel je eigen babyshower-sportifylijst samen en maak er een heuse popquiz met kinderliedjes van. Verdeel de gasten eventueel in teams. Maak het extra moeilijk met een ronde instrumentale nummers of laat de gasten een liedje af zingen. Wie kent de meeste kinderliedjes? Ook leuk als onderdeel van de klassieke babyshower-quiz.

Extra tips voor babyshowerspelletjes

  • Bereid de spelletjes goed voor. Bedenk van tevoren wat je nodig hebt om een spel uit te voeren en zorg dat alles klaarligt. Je kan zelf al een aantal hints-lootjes maken of voorbeelden knutselen van de babyvoorspelkaarten.
  • Doe maximaal drie spelletjes. Zo houd je voldoende tijd over voor het uitpakken van cadeaus. Ook kan de babyshower dan rustig en ontspannen verlopen.
  • Houd rekening met het aantal gasten. Sommige babyshowerspelletjes zijn geschikter voor kleinere groepen en andere spellen juist voor grotere groepen. Zo past het proeven van babyhapjes meer bij een feest met een klein aantal gasten. Als er veel gasten zijn, kan het lang duren voordat iedereen klaar is met proeven. Een quiz of een spel waarbij je mensen in groepen kan indelen is dan een betere optie.
  • Combineer een spel met een activiteit. Niet iedereen houdt van spelletjes. Een goede middenweg is het combineren van een spel met een activiteit. Houd bijvoorbeeld een high tea, terwijl je ondertussen een quiz doet of ‘Wat ben ik?’ speelt.
  • Houd de camera in de aanslag. Babyshowerspelletjes zorgen vaak voor hilarische momenten. Deze wil je natuurlijk vastleggen op foto en/of video. Na afloop kan je van alle foto’s een mooi fotoboek maken voor de aanstaande moeder.

Poll

Heb jij al een babyshower gehad?


Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app