Stel heeft echo bij 9 weken gehad

Wanneer je 9 weken zwanger bent, kan je een vitaliteitsecho of een vroege termijnecho krijgen. Waar kijkt de echoscopist naar? En wat zijn redenen om een echo bij 9 weken te laten maken?

Echo bij 9 weken zwanger

Als je een echo bij 9 weken krijgt, is dit meestal een vitaliteitsecho. Ook kan het een vroege termijnecho zijn. De echoscopist kijkt via een inwendige echo of er een embryo met een kloppend hartje in je baarmoeder te zien is. Ook kijkt hij of zij of de innesteling goed is gegaan en of je zwanger bent van een eenling of een meerling. De echo gebeurt vaak inwendig, zodat de echoscopist je baarmoeder beter kan bekijken.

Wanneer krijg je een echo in deze week?

Soms is de echo bij 9 weken een termijnecho. De echoscopist kijkt dan hoelang je in verwachting bent en bepaalt je uitgerekende datum.

Zijn er medische redenen om een echo te laten maken?. Dan kan je verloskundige of gynaecoloog je doorverwijzen voor een vitaliteitsecho bij 9 weken. Dit kunnen redenen zijn om een vitaliteitsecho te laten maken:

Groei van je baby bij 9 weken

In deze week ontwikkelen de armen en benen van je baby zich verder. Er komen vingers aan de handen en tenen aan de voeten. Ook het gezicht van het embryo krijgt steeds meer vorm. Het gezicht is op een echo nog moeilijk te zien. Wel kan je nu duidelijk een hoofd en lijf herkennen.

9 weken zwanger echo: foto’s

Ben je benieuwd wat je deze week mogelijk op een echo kan zien? Deze foto’s geven je een idee:

Echo bij 9 weken
Echo bij 9 weken
Echo bij 9 weken
Echo
Echo