Jongetjes met de top 10 jongensnamen wereldwijd

Al jaren ziet de Nederlandse top 10 jongensnamen er nagenoeg hetzelfde uit. De ene keer kruipt Levi een plaatsje omhoog, het jaar erna haalt Lucas hem in. Hoe is dit wereldwijd? Dit zijn de top 10 jongensnamen van negen verschillende landen. Wie weet vind je nog een hippe, internationale jongensnaam.

Top 10 jongensnamen internationaal

Hieronder vind je de top 10 jongensnamen van Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Denemarken, Spanje, Amerika en Australië. Achter iedere naam is tussen haakjes vermeld op welke positie de naam in de Nederlandse top staat.

Staat jouw ideale babynaam er niet tussen? Check dan alle babynamen, jongensnamen of meisjesnamen.

Top 10 jongensnamen Nederland

Nederland kent al jaren ongeveer dezelfde top 10 met populairste jongensnamen. Toch is Nederland, internationaal gezien, redelijk origineel. Van de huidige top 10, komen slechts 3 namen voor in de top 10 van andere landen. Dit zijn Lucas (8 landen), Noah (7 landen) en Finn (3 landen). Verder bestaat de top 10 jongensnamen vooral uit Hollandse namen.

Top 10 jongensnamen België

Buurland België heeft ook al jaren een redelijk gelijke top 10. Zo staan Arthur, Liam, Jules, Adam en Victor al lange tijd bovenaan, met Louis als uitblinker. Alleen Gabriel heeft de top verlaten, hiervoor is Finn in de plaats gekomen.

Ondanks dat België naast de deur ligt, zijn er weinig overeenkomsten met populaire Hollandse namen. Alleen Finn, Noah en Lucas staan in beide lijsten hoog.

Top 10 jongensnamen Duitsland

Buurland Duitsland heeft bijna geen overeenkomsten met de Nederlandse top 10. Alleen Finn, Noah en Lucas staan, net als in België, in de top. De rest van de populaire jongensnamen in Duitsland worden in Nederland een stuk minder gebruikt. Bekijk alle Duitse jongensnamen >>

Baby met jongensnaam uit de top 10

Top 10 jongensnamen Frankrijk

De top 10 jongensnamen in Frankrijk is ook ongeveer hetzelfde als voorgaande jaren. De namen zijn hetzelfde, alleen de volgorde is anders. Opvallende namen die juist uit de top zijn verdwenen, zijn Nolan en Enzo. Enzo stond jarenlang op nummer 1, maar staat nu nog maar nét bij de populairste 20. Bekijk alle Franse jongensnamen >>

Top 10 jongensnamen Engeland

De nummer 1 van Engeland, Muhammad, komt van positie 10 en is dus snel gestegen. Hiermee stoot hij Oliver van zijn troon. De rest van de top 10 is bij de jongensnamen redelijk gelijk. Alleen Arthur en Freddie zijn nieuw. Zij hebben Jacob en Thomas vervangen. Een andere naam die jaren in de top 10 stond maar inmiddels niet meer, is Alfie. Bekijk alle Engelse jongensnamen >>

Top 10 jongensnamen Denemarken

Denemarken lijkt nog stabieler dan andere landen. Al jaren is William leider onder de jongens, op de voet gevolgd door Noah en Lucas. Ook de rest van de top 10 is hetzelfde, al wisselt de plaats van namen.

Namen die jarenlang in de top trotseerden, maar inmiddels zijn verdwenen, zijn Frederik, Magnus en Mikkel. Bekijk alle Scandinavische jongensnamen >>

Baby met een top 10 jongensnaam

Top 10 jongensnamen Spanje

Bij de Spaanse jongensnamen top 10 is de afgelopen jaren weinig verandering. De meeste namen staan al jarenlang in de top 10. Alleen David en Mario hebben plaatsgemaakt voor nieuwe namen als Manuel. Het leukste aan de Spaanse top 10 is het verschil met Nederland: de meeste namen worden vrijwel niet in Nederland gebruikt. Zoek je dus een originele, unieke jongensnaam? Dan moet je bij Spaanse jongensnamen zijn! Bekijk alle Spaanse jongensnamen >>

Top 10 jongensnamen Amerika

1 Jackson (382)
2 Liam (11)
3 Noah (5)
4 Aiden (67)
5 Caden (-)
6 Grayson (-)
7 Lucas (1)
8 Mason (26)
9 Oliver (102)
10 Elijah (122)

In Amerika is de top 10 ook al lange tijd redelijk stabiel. De babynamen Liam, Noah, Lucas, Mason, Oliver en Elijah staan al jaren in de top. Namen die dit jaar de top 10 hebben verlaten, maar ook al decennia strijden om de titel populairste jongensnaam, zijn William, James, Logan, Benjamin en Jacob.

Top 10 jongensnamen Australië

De top 10 van Australië is al jarenlang stabiel. Oliver, William, Jack en Noah staan steevast in de top 4. Ook de overige namen behoren al lange tijd tot de populairste namen. Alleen Alexander heeft plaatsgemaakt voor Mason en staat daardoor niet meer in de top.