Logan

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Logan
  • babynamen_card_with_name Logan
  • babynamen_card_with_name Logan
  • babynamen_card_with_name Logan
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Logan?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Logan

18%
88%
 5%
22%
 5%
35%

Welke kenmerken vind je bij Logan passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Logan

Logan komt van een Schotse achternaam die verwijst naar de plaats Little Hollow. Deze plaats bestaat niet meer of heeft inmiddels een andere naam gekregen.

Aantallen en varianten Logan

In Nederland komt Logan ruim 700 keer voor. De naam werd vanaf 2000 steeds vaker gebruikt. Wellicht had de introductie van deze naam in Nederland iets te maken met de populariteit van de serie Gilmore Girls. Hierin is vanaf het vijfde seizoen het personage Logan Huntzberger te zien, die de geliefde wordt van het hoofdpersonage Rory Gilmore.

De laatste paar jaar is de naam Logan steeds populairder geworden. De naam Logan wordt ook wel als meisjesnaam gebruikt, maar dat is zeldzamer. Ongeveer 500 meisjes dragen deze naam, meestal als eerste naam. De naam werd iets populairder voor meisjes nadat acteur Jan Kooijman in 2016 zijn dochtertje Logan verwelkomde.

Wetenswaardigheden Logan

De toenemende populariteit van de naam Logan kan ook iets te maken hebben met de X-Men-filmserie van Marvel. Hierin speelt het personage Logan, beter bekend als Wolverine, een grote rol. In 2017 kreeg hij zelfs zijn eigen film met de titel Logan. Het personage wordt gespeeld door Hugh Jackman.

Bekijk ook deze namen

Noud, Milan, Ryan, Mohammed, Stef, Mohamed, Casper, Willem, Jace, Benjamin