populairste namen in drenthe in 2018

De populairste babynamen van 2018 verschillen per provincie. In Drenthe was Daan de populairste jongensnaam en Lieke de populairste meisjesnaam. Welke kindernamen stonden nog meer in de top 10 populaire namen in Drenthe?

Babynamen top 10 in Drenthe 2018

Populairste meisjesnamen in Drenthe

De populairste meisjesnaam in Drenthe in 2018 was Lieke. In de landelijke top 10 staat deze naam op de 15e plaats. Verder komt de top 10 populaire meisjesnamen in Drenthe voor een groot deel overeen met de landelijke top. Zo staan Eva, Sophie, Emma, Tess en Mila allemaal in de landelijke top 10.

De overige namen zijn ook populair in de rest van Nederland. Zo staat Lauren in Drenthe op de tweede plaats, en in het Nederlandse klassement op plaats 19. Lotte behaalde landelijk de 14e plaats en Saar staat op plaats 13. Alleen Fleur wijkt iets af van de nationale top. Daar staat zij op plaats 26.

Populairste jongensnamen in Drenthe

In 2018 was Daan de populairste jongensnaam in Drenthe. Vergeleken met de landelijke gegevens, wijkt dit slechts iets af. Daar staat deze naam op plaats 6. Ook de rest van de jongensnamen komen goed overeen met de populariteit van het hele land.

De jongensnamen die zowel in Drenthe populair zijn als in het landelijke klassement in de top 10 voorkomen, zijn Sem, Finn, Bram, Levi, Milan en Luuk. Noud en Lars staan nationaal niet in de top 10, maar behaalden wel de top 20. Thijs haalde dit net niet: die staat op plek 22.

Vind jouw ideale babynaam

Op zoek naar een mooie naam voor je kindje? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>