Vrouw geniet van leuke kanten van zwanger zijn

Misselijkheid, hoofdpijn, vermoeidheid… Het zijn misschien de eerste dingen waar je aan denkt bij het woord ‘zwangerschap’. Deze zwangerschapskwaaltjes worden veroorzaakt door hormonen. Maar gelukkig kunnen deze hormonen ook voor leuke zwangerschapsverschijnselen zorgen!

Mooie huid

Heb je weleens gehoord van de pregnancy glow? Dat is de stralende gloed over je gezicht doordat je huid beter doorbloed is tijdens je zwangerschap. Het is vergelijkbaar met de gezonde blos op je wangen die je krijgt na het sporten. Met het verschil dat je voor de pregnancy glow de sportschool niet in hoeft.

Haar en nagels

Dankzij de betere doorbloeding en de toename van het oestrogeengehalte tijdens de zwangerschap groeit alles sneller, zo ook je haar en nagels. Je nagels worden langer en sterker. Je haar groeit, glanst en wordt met een beetje geluk dikker. Geen bad hairdays meer voor jou!

Grotere borsten

Al vanaf de zesde week in je zwangerschap kan je merken dat je BH’s wat krapper zitten. Je borsten groeien, omdat ze zich voorbereiden op borstvoeding. Aan het eind van je zwangerschap kunnen je borsten twee cupmaten gegroeid zijn: een leuke bijkomstigheid voor sommige vrouwen. En anders maak je je partner er vast blij mee.

Voor zowel alle leuke als minder leuke zwangerschapskwaaltjes geldt dat ze bij veel vrouwen voorkomen, maar niet bij iedereen. Voel jij je overgeslagen omdat de pregnancy glow jou niet is gegund? Niet getreurd! Deze leuke kanten van een zwangerschap gelden voor alle aanstaande mama’s:

Je mag het rustig aan doen

Je hebt een goed excuus om het rustig aan te doen, je bent immers zwanger. Laat die vervelende huishoudelijke klusjes (zeker de kattenbak verschonen!) dus maar aan je partner over en ga lekker op de bank zitten. Of doe een dutje. Of alletwee.

Geen menstruatie

Wat een feest: je wordt 9 maanden lang niet ongesteld

Meer calorieën

…Én je hoeft je maandelijkse portie chocola niet eens te missen! Vanwege het baby in je buik mag je per dag zo’n 300 calorieën meer eten (natuurlijk eet je vooral gezonde dingen, zodat je baby groot en sterk wordt).

Buik inhouden

Tijdens een zwangerschap is het helemaal oké om een (flinke) buik te hebben, dus je hoeft je geen zorgen meer te maken over het intrekken van je buik. Laat hem maar lekker hangen!

Behulpzame omgeving

De meeste mensen zullen extra aardig en behulpzaam zijn voor jou nu je zwanger bent. Laat je vooral helpen en geniet ervan als mensen voor je zorgen, je bent straks druk genoeg met het zorgen voor je kindje.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Kindje in je buik

Het allermooiste van een zwangerschap is toch wel dat er een klein mensje in je buik groeit. Wat is er leuker dan je baby in je buik voelen bewegen?

Zwangerschap als excuus

Vreetbuien? Geen zin om te sporten? Ben je vergeetachtig? Heb je spontane huilbuien? Misschien wel woede-uitbarstingen? Voor allerlei emoties heb je tijdens de zwangerschap een excuus. Want ja, die hormonen hè…

Kleding

Je hoeft (of eigenlijk: kan) geen strakke kleding meer aan, dus ruil die knellende spijkerbroeken maar om voor fijne trainingsbroeken.

En last but not least…

Shoppen!

Het kopen van kleertjes (en schoenen, knuffels, speelgoed, en de rest van de babyuitzet) is natuurlijk heel leuk om te doen. En te veel geld uitgeven is in dit geval niet mogelijk, want… Alles voor je baby! En misschien een beetje voor jezelf? Er is namelijk ook heel veel leuke positiekleding.