Ricotta mag je tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent, is het verstandig om een aantal aanpassingen te doen in je levensstijl. Stoppen met roken, geen alcohol en een aantal voedingsmiddelen vermijden. Gelukkig is er nog genoeg dat je wel mag. Ricotta kan je bijvoorbeeld gewoon blijven eten.

Ricotta tijdens je zwangerschap

Ook als je zwanger bent, is ricotta veilig om te eten. De zachte Italiaanse kaas wordt tijdens het productieproces verhit, waarbij eventuele schadelijke bacteriën gedood worden. Hierdoor kan je de kaas zonder problemen eten tijdens je zwangerschap.

Ricotta wordt gemaakt van wei, het sap dat overblijft bij het maken van gewone kazen. Door deze te verhitten, klontert de wei samen, waardoor een witte, zachte kaas ontstaat: ricotta.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Zuivel tijdens je zwangerschap

Zuivel maakt deel uit van een gezond eetpatroon als je zwanger bent. Je haalt er onder andere calcium, vitamine B12 en vitamine D uit. Een gezond dagmenu bevat twee tot drie porties zuivel, waaronder zo’n 30 gram kaas. Ricotta past dus prima in een gezond eetpatroon en voorziet jou en je baby van goede voedingsstoffen.

Andere zuivelproducten waar je over kan twijfelen: