In samenwerking met logo davitamon
Blije zwangere vrouw met peuter slikt Davitamon Compleet Mama vitamines

Tijdens je zwangerschap wil je extra goed voor jezelf en je kindje zorgen. Je leeft zo gezond mogelijk en eet gevarieerd. Als aanvulling op je voeding kan je soms extra vitamines gebruiken. We zetten wat feiten op een rij over vitamines tijdens je zwangerschap. Welke vitamines en mineralen heb je nodig, en waarom?

1: Foliumzuur tijdens je zwangerschap draagt bij aan de groei van je baby

Tijdens je zwangerschap draagt foliumzuur bij aan de groei van je baby, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en verkleint het de kans op enkele aangeboren afwijkingen. Foliumzuur komt vooral voor in groene groenten, fruit en volkorenproducten. De Gezondheidsraad adviseert om, naast gezond eten, elke dag 400 microgram foliumzuur te slikken als je zwanger wilt worden, en dit tot de tiende week van je zwangerschap te blijven doen.

2: Vitamine D tijdens je zwangerschap helpt bij de celdeling

Vitamine D helpt bij de celdeling en draagt bij aan het behoud van sterke botten. Tijdens je zwangerschap is vitamine D nodig voor de groei en ontwikkeling van het beendergestel van je baby. Je lichaam maakt zelf vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Geniet dus lekker van het zonnetje, want dat is de belangrijkste bron van vitamine D.

In je voeding komt vitamine D van nature alleen voor in dierlijke producten, vooral in vette vis. Als je zwanger bent, is het advies om elke dag 10 microgram vitamine D extra te slikken. Deze hoeveelheid vind je precies terug in Davitamon Compleet Zwanger.

3: Bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet naar vitamine A

Vitamine A is goed voor de weerstand, is belangrijk voor het gezichtsvermogen, het behoud van een gezonde huid en een goed ijzergehalte in het bloed. Tijdens de zwangerschap wil je echter ook niet te veel vitamine A binnen krijgen.

4: Vitamines en mineralen kunnen je een steuntje in de rug geven voor de bevalling

Je wil natuurlijk zo fit mogelijk de bevalling ingaan. Het is immers best een aanslag op je lijf. Helaas slaap je tijdens je zwangerschap meestal een stuk minder goed dan normaal en kan je last hebben van vermoeidheid. Verschillende vitamines en mineralen tijdens je zwangerschap, zoals vitamine B2, B3, B6, B12, ijzer en magnesium, dragen bij aan extra energie bij vermoeidheid. Hierdoor ga je goed voorbereid, en met nét dat beetje extra energie, je bevalling tegemoet.

5: Vitamines en mineralen tijdens je zwangerschap helpen je immuunsysteem

Tijdens je zwangerschap kan je last hebben van verschillende kwaaltjes. In combinatie met slechter slapen, een ander voedingspatroon en minder bewegen, kan dit invloed hebben op je weerstand.

Van vitamine C weet je misschien wel dat het mede zorgt voor een goede weerstand. Maar ook foliumzuur, vitamine B6, B12, en D, en de mineralen ijzer, koper en zink, helpen je immuunsysteem. Compleet Zwanger bevat al deze vitamines en mineralen en ondersteunt zo je weerstand tijdens je zwangerschap.

Davitamon Compleet Zwanger bevat de juiste vitamines, in precies de goede dosering

Davitamon Compleet Zwanger

Davitamon Compleet Zwanger bevat een combinatie van vitamines en mineralen, met onder andere extra foliumzuur en vitamine D3. Het is een complete aanvulling op je voeding, speciaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam als (aanstaande) moeder en het draagt bij aan de ontwikkeling van je baby.

KAG-nr.: 24-0517-0844