populairste babynamen friesland 2018

De populairste babynamen van 2018 verschillen per provincie. In Friesland was Jesse de populairste jongensnaam en Lieke de populairste meisjesnaam. Welke kindernamen stonden nog meer in de top 10 populaire namen in Friesland?

Babynamen top 10 in Friesland 2018

Dit zijn de populairste Friese jongensnamen en Friese meisjesnamen.

Populairste meisjesnamen in Friesland

De populairste meisjesnaam in Friesland in 2018 was Lieke. In het landelijke lijst staat deze naam ook in de top 20, op plaats 15. Verder wijkt de top 10 populaire meisjesnamen in Friesland behoorlijk af van de landelijke top. Zo staat Fenna op plaats 2, terwijl zij over heel Nederland genomen de top 20 niet haalt. Ook Femke (plaats 4 tegenover plaats 66), Silke (plaats 8 tegenover 82) en Mirthe (plaats 5 tegenover plaats 108) zijn unieke namen in de Friese top 10.

Het opvallendste verschil tussen Friesland en de rest van Nederland, is de naam Fardau. In Friesland behaalt deze kindernaam de 7e plaats, terwijl zij in andere provincies beduidend minder populair is. In de Nederlandse lijst staat Fardau zelfs pas op plaats 457!

Overeenkomsten met de nationale top 10 hebben de Friese dames ook. Zo staan Tess, Eva en Julia alle drie in zowel de Friese als de landelijke top 10.

Populairste jongensnamen in Friesland

In 2018 was Jesse de populairste jongensnaam in Friesland, gevolgd door de Friese namen Hidde en Jurre. Vergeleken met de landelijke gegevens wijkt dit behoorlijk af. Zo staat Hidde op een luttele 81e plek in het overall klassement. Andere namen in de Friese top 10 die niet in de nationale top voorkomen, zijn Sven (plaats 4 tegenover plaats 40), Thijs (plek 5 vs. 22) en Niek (plaats 9 tegenover plaats 84).

Jongensnamen die zowel in Friesland populair zijn als in de landelijke top 10 voorkomen, zijn Sem, Levi, Lucas en Finn.

Vind jouw ideale babynaam

Op zoek naar een mooie naam voor je kindje? Laat je inspireren bij het maken van een keuze tussen alle babynamen met behulp van onze babynamen-zoekfunctie. Vind de perfecte babynaam >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app