In samenwerking met FLORADIX logo
Floradix verpakkingen

In de hele periode van zwanger worden, zwangerschap en trotse jonge moeder zijn, is wat extra ijzer geen overbodige luxe. IJzer draagt bij aan de natuurlijke vorming van rode bloedcellen en de stof hemoglobine. Dit helpt tegen moeheid en oververmoeidheid in periodes dat dit veel voorkomt: tijdens en na de zwangerschap. Maar ook als je zwanger probeert te worden, kan je lichaam wel wat extra gebruiken. IJzer haal je uit voeding, maar de goed opneembare vorm van ijzer in Floradix helpt je net aan dat beetje meer. Welke Floradix kies je wanneer?

Extra ijzer vóór je zwangerschap

Als je zwanger wilt raken, en in het vroege stadium van zwangerschap, is het aan te raden om foliumzuur te slikken. Foliumzuur draagt bij aan de vorming van de placenta, de groei van je baby en aan het celdelingsproces. Als je naast foliumzuur ook wel wat extra energie – dus ijzer – kan gebruiken, dan kies je voor Floradix IJzertabletten. Die bevatten namelijk beide! Twee vliegen in één klap.

Hoeveel tabletten neem je?

Van de Floradixtabletten neem je drie keer per dag één tablet in. Je kan dit het beste 30 minuten vóór je maaltijd doen, met water of een andere drank. Beter niet met koffie, thee of melkproducten, want die remmen de ijzeropname waardoor Floradix niet optimaal zijn werk kan doen.

Extra ijzer tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap maakt je lichaam een extra liter bloed aan voor de ontwikkeling en de groei van de placenta. Daarnaast wordt er ook bloed aangemaakt voor je baby. Geen wonder dat je lichaam flink wat ijzer nodig heeft als je zwanger bent!

Tot de tiende week van je zwangerschap, kan je de Floradix ijzertabletten blijven slikken die je ook voor je zwangerschap al slikte. Daarna heb je geen extra foliumzuur meer nodig. Heb je na tien weken zwangerschap nog wel behoefte aan iets tegen de vermoeidheid? Dan kan je overstappen op Floradix IJzerelixer. Deze vloeibare vorm zorgt naast extra ijzer ook voor vitamines B en C; belangrijke vitamines tijdens je zwangerschap.

De vloeibare Floradix heeft een aantal voordelen:

  • Het wordt snel door het lichaam opgenomen.
  • Het kan gemengd worden met vruchtensap, zoals sinaasappelsap. Dit komt de smaak ten goede en de vitamine C zorgt bovendien voor een extra goede opname.
  • Het is ideaal als je moeite hebt met het slikken van pillen.

Hoeveel Floradix neem je?

Floradix IJzerelixir neem je twee keer per dag, bijvoorbeeld bij het ontbijt of bij het avondeten. Door deze spreiding zorg je dat je de hele dag vol energie blijft. Het speciale maatbekertje vertelt je precies hoeveel je moet gebruiken.

Extra ijzer als verse mama

Als je bevallen bent, loop je meer risico op ijzertekort. Maar niet alleen dan, ook als je borstvoeding geeft of gewoon net dat beetje extra puf wil hebben, is Floradix een goed idee.

Extra ijzer bij borstvoeding

Als je borstvoeding geeft, is het aan te raden om voor jezelf, maar ook voor je baby, wat extra ijzer in te nemen naast je voeding. Dit helpt je kindje in een goede ontwikkeling van zijn lichaam en de opbouw van zijn bloed.

Energieker voelen

Als kersverse mama heb je het druk met duizend dingen. Je zorgt ervoor dat het huishouden op rolletjes loopt, dat de boodschappen gedaan worden en coördineert de zorg voor je baby. Bovendien ga je misschien ook weer aan het werk. Om tijd voor je partner, vrienden, familie en jezelf nog maar niet te noemen! Vermoeidheid hierdoor kan ervoor zorgen dat je niet optimaal geniet van je rol als jonge moeder. En natuurlijk wil je dat ieder moment.

Na je bevalling kan Floradix je helpen om je energieniveau op peil te houden. Van baby, tot peuter, tot kleuter; zolang je drukke gezinsleven erom vraagt, is Floradix altijd een goede optie om je ijzervoorraad aan te vullen. Zo kan je ultiem genieten van iedere fase: van kinderwens tot verse mama.

Handig overzicht

Wil je weten wanneer je het beste welke vorm van Floradix in kan nemen? Gebruik dan onderstaande tijdlijn als hulpmiddel!

tijdlijn-floradix

Meer informatie?

Neem dan eens een kijkje op de website van Floradix. Floradix is te koop bij de apotheek en alle drogisten, natuurwinkels en reformzaken.