Baby tijdens Koningsdag

Ieder jaar vieren we op 27 april Koningsdag. Deze dag is gevuld met gezellige tradities. Denk aan slenteren over de vrijmarkt en borrelen met je buren. Wil je er een fijne dag van maken met je kindje? Met deze tips heb je een feestelijke Koningsdag met je baby.

Koningsdag met je baby vieren

Koningsdag vieren met je baby is een leuke gezinsactiviteit. Voor bijna iedereen in loondienst is Koningsdag een vrije dag. Ook scholen en kinderdagverblijven zijn meestal gesloten. Zijn jullie met het hele gezin vrij? Dan is dat een mooie kans om er samen een feestje van te maken.

Nu je een kind hebt, vier je Koningsdag waarschijnlijk op een andere manier dan vroeger. Grote kans dat doorzakken tijdens Koningsnacht er dit jaar niet in zit. Ook ga je misschien niet zo snel naar een druk festival met je kindje. Gelukkig blijven er genoeg andere leuke activiteiten over om tijdens Koningsdag met je baby te doen.

Koningsdag activiteiten met je baby

Ben je op zoek naar leuke manieren om deze dag door te brengen? Deze Koningsdag activiteiten geven je inspiratie voor een gezellige dag.

Kopen of verkopen op de vrijmarkt

Grote kans dat op Koningsdag je baby je al vroeg wakker maakt. Dat is een goede reden om op tijd de deur uit te gaan. In veel plaatsen begint de vrijmarkt vroeg. En hoe eerder je erbij bent, hoe beter de koopjes die je kan scoren. Wie weet vind je voor een kleine prijs een leuke outfit of mooi speelgoed voor je kindje. Ondertussen kijkt je baby vast de ogen uit met al die drukte op straat.

Misschien heb je zelf spullen in huis die je niet meer gebruikt. Denk aan positiekleding, spullen van de babyuitzet of te kleine babykleertjes. Koningsdag is dan een mooie gelegenheid om deze te verkopen. Je maakt er een ander blij mee en houdt er zelf wat geld én een leuke dag aan over. Win-win!

Naar de kinderboerderij

Sommige kinderboerderijen zijn op Koningsdag geopend. Vaak worden er leuke activiteiten georganiseerd. Er komt bijvoorbeeld een ballonkunstenaar, je kan je kindje op de foto laten zetten of jullie kunnen de dieren verzorgen. Op deze manier maak je van Koningsdag met je baby een beestachtig leuke dag.

Koningsdag knutselen

Een mooi knutselwerk mag natuurlijk niet ontbreken op Koningsdag. Knip bijvoorbeeld rood, wit en blauw papier in smalle stroken. Hiervan maak je een slinger door ze in cirkels aan elkaar te plakken. Dit is gelijk mooie Koningsdag versiering. Of maak een oranje kroon van papier die je kindje versiert. Je kleine prins of prinses vermaakt zich zo ook als het slecht weer is.

Schminken

Is je kindje al wat ouder? Dan wordt je kleine feestneus vast enthousiast van schmink. Met schmink tover je je kindje zo om in een lieveheersbeestje, poes of piraat. Ben je niet zo’n kunstenaar? Op internet vind je makkelijke voorbeelden die je ook zonder schildertalent goed kan namaken. Tip: met een beetje babyolie op een watje kan je foutjes makkelijk verwijderen.

Blikgooien

Als je Koningsdag met je peuter viert, is blikgooien een leuke Koningsdag activiteit. Plak papier rond lege blikken, versier deze samen en stapel de blikken op elkaar. Kindje klaar? Gooien maar! Dit spelletje is nog leerzaam ook. Het is namelijk een goede oefening voor de motoriek.

Tip: Check de agenda van jouw dorp of stad om te ontdekken wat er op Koningsdag voor kinderen te doen is. In veel plaatsen is er bijvoorbeeld een spelletjesochtend of speurtocht. Soms zijn er ook theatervoorstellingen voor kinderen.

Koningsdag kleding voor je kind

Met een mooie Koningsdag outfit stelen jullie samen de show. Bij Koningsdag kleding voor je kind kan je denken aan een oranje T-shirt met een leuke tekst of een kroontje als opdruk. Is het de eerste Koningsdag van je baby? Dan kan je een romper kopen met daarop de tekst ‘Mijn eerste Koningsdag’. Dit is meteen een leuke herinnering voor later.

Ook kan je tijdens Koningsdag de accessoires van je kind hierop afstemmen. Zo past je kleine helemaal in het thema. Wat dacht je van oranje bretels, rood-wit-blauwe haarelastiekjes of een mooie haarband?

Ben je zwanger en zoek je leuke (oranje) Koningsdag kleding voor jezelf? Neem dan eens een kijkje bij webshops met de leukste positiekleding >>

Gezonde Koningsdag snacks

Het feest op Koningsdag is niet compleet zonder lekkere hapjes. De volgende snacks zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens gezond.

  • Koninklijke fruitprikkers. Rijg een flinke aardbei, wat stukjes banaan en een paar blauwe bessen in de kleuren van de vlag aan een lange cocktailprikkers.
  • Rood-wit-blauw toetje. Maak een Koningsdag toetje door op de bodem van een glas blauwe bessen te doen. Daarop schep je een lepel yoghurt of kwark. Je maakt het rood-wit-blauwe toetje af met een handje frambozen.
  • Snackgroentefeest. Vul een borrelplank met oranje en rood-wit-blauw lekkers. Denk aan snackwortels, cherrytomaatjes, mozzarellabolletjes en blauwe druiven. Is je kind groot genoeg om mee te snacken? Snijd de tomaatjes en druiven dan in vieren om verstikkingsgevaar te voorkomen.
  • Gevulde paprikabootjes. Snijd oranje en rode paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Daarna vul je de ‘bootjes’ met geitenkaas of roomkaas en strooi je er gehakte peterselie en pijnboompitjes overheen. Smullen!

Bron hoofdfoto: Marina Fotografeert