Alfredo

Alfredo is afgeleid van Alfred

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Alfredo
  • Geboortekaartjes met de naam Alfredo
  • Geboortekaartjes met de naam Alfredo
  • Geboortekaartjes met de naam Alfredo
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Alfredo?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Alfredo

20%
20%
40%
10%
40%
30%

Welke kenmerken vind je bij Alfredo passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Alfredo

Alfredo is afgeleid van Alfred. De naam Alfred heeft een Angelsaksische oorsprong en betekent ‘wie van elfen, bovenaardse wezens, raad krijgt’.

In Engeland werd de naam bekend door de negende-eeuwse koning Alfred de Grote. Tijdens de romantiek, aan het eind van de achttiende eeuw, toen men grote belangstelling had voor de geschiedenis, werd de naam weer bekender en verspreidde hij zich vanuit Engeland over Frankrijk en de rest van Europa.

Aantallen en varianten Alfredo

Alfredo is afgeleid van Alfred. In Nederland zijn er 8.500 mannen met de naam Alfred. 5.500 van hen dragen Alfred als eerste naam. Ook zijn er meer dan 100 vrouwen met de naam Alfred, bij hen is het altijd een volgnaam.

Afgeleid van Alfred is de naam Alfredo, die aan ruim 400 mannen gegeven is.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Alfredo

Alfredo is afgeleid van Alfred. De genoemde Alfred (848/849-899) was koning over een deel van Wessex, dat destijds het belangrijkste Angelsaksische koninkrijk was. Hij slaagde erin de Denen, die in een groot deel van Engeland de macht hadden, bijna helemaal verdrijven. Hij wordt gezien als de grondlegger van de Britse marine.

De Nobelprijs is ingesteld door Alfred Nobel (1833-1896). Hij was een Zweedse chemicus die gespecialiseerd was in explosieven. In 1866 vond hij het dynamiet uit. Nobel bepaalde dat ieder jaar op zijn sterfdag vijf prijzen uitgereikt moesten worden aan ‘hen die in het afgelopen jaar aan de mensheid het grootste nut hebben verschaft’. Deze prijzen worden betaald met de rente van het omvangrijke vermogen dat Alfred Nobel naliet.

Namen die lijken op Alfredo

Avery

Bekijk ook deze namen

Kai, Xavi, David, Jason, Max, Adam, Tim, Sven, Luuk, Stef