Stel heeft echo bij 7 weken gehad

Als er een medische reden voor is, kan je al vroeg in je zwangerschap een vitaliteitsecho laten maken. Welke redenen zijn dit? En wat kan je zien op een eerste echo als je 7 weken zwanger bent?

Echo bij 7 weken

Als bij 7 weken een echo krijgt, is dit een vitaliteitsecho. De echoscopist kijkt onder andere of er een levend vruchtje in je baarmoeder zit en of de innesteling goed is gegaan. Dit gebeurt meestal via een inwendige echo.

Vanaf deze week kan je het hart van het embryo zien kloppen. Zie je op een echo bij 7 weken geen hartje kloppen? Dan bestaat er helaas een kans dat je een miskraam krijgt. De ontwikkeling van het embryo is dan te vroeg gestopt. Dit is ook zo als je een leeg vruchtzakje op de 7 weken echo ziet. Twijfelt de verloskundige of je misschien korter zwanger bent dan gedacht? Dan is het mogelijk dat het te vroeg is om een hart te zien kloppen. Je krijgt dan een week later opnieuw een echo om te kijken of er hartactie is.

Wanneer een echo vroeg in de zwangerschap?

Een echo bij 7 weken wordt alleen gemaakt als hier een medische reden voor is. Voor de vitaliteitsecho heb je een verwijzing nodig van je verloskundige of gynaecoloog. Dit zijn voorbeelden van redenen voor een echo vroeg in de zwangerschap:

Groei van je baby bij 7 weken

Deze week gaat je baby er steeds meer uitzien als een mensje. Het gezicht en de armen en benen krijgen langzaam vorm. Toch is dit nog lastig te zien op een echo en lijkt het embryo vooral nog op een garnaaltje. Naast het embryo kan je ook de dooierzak herkennen tijdens een 7 weken echo.

7 weken zwanger echo: foto’s

Ben je benieuwd wat je deze week mogelijk op een echo kan zien? Deze foto’s geven je een idee: 

Echo 7 weken
Echo bij 7 weken
Echo
Echo
Echo
Echo

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app