Caius

Caius is afgeleid van Kay

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Caius?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Caius

13%
44%
13%
13%
44%
13%

Welke kenmerken vind je bij Caius passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Caius

Caius is afgeleid van Kay. Kay is een Engelse naam, een verkorting van Caius. Ook komt de naam in het Fries voor. Dan is het een verkorting uit de kindertaal van Cornelis, Gerard of Nicolaas.

De naam Caius zou van het Latijnse woord ‘gaudere’ af kunnen stammen. Dit betekent ‘zich verheugen’. Ook is het mogelijk dat de bron van deze naam gevormd wordt door ‘gaius’, dat ‘meerkol, vlaamse gaai’ betekent. Het is echter niet zeker of de vogel naar een persoon genoemd is of andersom.

Cornelis betekent vermoedelijk ‘gehoornde’. Gerard is een Germaanse naam die ‘sterk met de speer’ betekent. De betekenis van Nicolaas is ‘overwinnaar van/met het volk’.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Caius

Caius is afgeleid van Kay. Zo’n 2.500 mannen en jongens heten Kay. Ook wordt de naam door enkele vrouwen gedragen. Kay is de afgelopen dertig jaar steeds populairder geworden. Dat geldt ook voor Kai. Deze naam komt zo’n 2.000 keer voor. Verder zijn er nog 1.300 mannen die Kaj heten.

Word vriend van 24Baby.nl

Vind jij het belangrijk dat de informatie, nieuwsbrief en app van 24Baby.nl gratis blijven voor iedereen? Word vriend van 24Baby.nl en steun ons met een donatie.

Word vriend

Namen die lijken op Caius

Kai, Kaj

Bekijk ook deze namen

Rayan, Sepp, Elias, Jaxx, Luuk, Abel, Mick, Olivier, Pim, Thomas