Kay

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Kay?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Kay

35%
82%
9%
31%
13%
21%

Welke kenmerken vind je bij Kay passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Kay

Kay is een Engelse naam, een verkorting van Caius. Ook komt de naam in het Fries voor. Dan is het een verkorting uit de kindertaal van Cornelis, Gerard of Nicolaas.

De naam Caius zou van het Latijnse woord ‘gaudere’ af kunnen stammen. Dit betekent ‘zich verheugen’. Ook is het mogelijk dat de bron van deze naam gevormd wordt door ‘gaius’, dat ‘meerkol, vlaamse gaai’ betekent. Het is echter niet zeker of de vogel naar een persoon genoemd is of andersom.

Cornelis betekent vermoedelijk ‘gehoornde’. Gerard is een Germaanse naam die ‘sterk met de speer’ betekent. De betekenis van Nicolaas is ‘overwinnaar van/met het volk’.

Aantallen en varianten Kay

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Kay als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Kay per jaar gegeven is

Zo’n 2.500 mannen en jongens heten Kay. Ook wordt de naam door enkele vrouwen gedragen. Kay is de afgelopen dertig jaar steeds populairder geworden. Dat geldt ook voor Kai. Deze naam komt zo’n 2.000 keer voor. Verder zijn er nog 1.300 mannen die Kaj heten.

Een nieuwe variant op de naam is Kae. Deze naam wordt pas sinds 2020 gebruikt en wordt voornamelijk aan meisjes gegeven. Er zijn nog geen 100 meisjes die zo heten.

Namen die lijken op Kay

Kae, Kai, Kaj, Caius

Bekijk ook deze namen

Olivier, Pepijn, Thomas, Benjamin, Tim, Thijs, James, Jace, Rayan, Johannes