Augustijn

Augustijn is afgeleid van Stein

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Augustijn?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Augustijn

13%
25%
63%
13%
 0%
31%

Welke kenmerken vind je bij Augustijn passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Augustijn

Augustijn is afgeleid van Stein. Stein is een Germaanse naam waarvan de betekenis ‘steen’ of ‘stenen wapen’ is. Van oorsprong is deze naamstam Noors. Waarschijnlijk is Stijn hier een variant van, maar het is ook mogelijk dat deze naam is ontstaan als verkorting van een naam als Constantijn of Augustijn.

Augustijn betekent ‘geheiligd, gewijd, verheven, eerwaardig’. De betekenis van Constantijn is ‘standvastig, volhardend’. Stijntje kan een vleivorm van Stijn zijn. Een andere verklaring is dat deze naam afkomstig is van Christina. Die naam is afgeleid van het woord ‘christen’.

Aantallen en varianten Augustijn

Augustijn is afgeleid van Stein. Stein komt niet zo heel vaak voor, ongeveer 800 keer. De naam wint wel steeds meer aan populariteit. Stijn is daarentegen wel een gebruikelijke naam, 13.000 mannen en jongens heten zo. Sten is sinds 2000 populairder geworden en komt ruim 1.500 keer voor. Sinds 2010 komt ook de naam Stenn voor.

Stijntje wordt steeds minder vaak gebruikt, maar komt nog wel 2.500 keer voor. Bijna 1.500 vrouwen heten Stientje. Tegenwoordig komt het maar zelden voor dat een kind Stijntje of Stientje genoemd wordt.

Namen die lijken op Augustijn

Stenn, Steijn, Sten, Steyn, Stientje, Stijn, Stijntje

Bekijk ook deze namen

Ryan, Tom, Stijn, Noud, Pim, Hidde, David, Finn, Mason, Arthur