Stenn

Stenn is afgeleid van Stein

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Stenn
  • Geboortekaartjes met de naam Stenn
  • Geboortekaartjes met de naam Stenn
  • Geboortekaartjes met de naam Stenn
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Stenn?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Stenn

22%
94%
9%
28%
6%
6%

Welke kenmerken vind je bij Stenn passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Stenn

Stenn is afgeleid van Stein. Stein is een Germaanse naam waarvan de betekenis ‘steen’ of ‘stenen wapen’ is. Van oorsprong is deze naamstam Noors. Waarschijnlijk is Stijn hier een variant van, maar het is ook mogelijk dat deze naam is ontstaan als verkorting van een naam als Constantijn of Augustijn.

Augustijn betekent ‘geheiligd, gewijd, verheven, eerwaardig’. De betekenis van Constantijn is ‘standvastig, volhardend’. Stijntje kan een vleivorm van Stijn zijn. Een andere verklaring is dat deze naam afkomstig is van Christina. Die naam is afgeleid van het woord ‘christen’.

Aantallen en varianten Stenn

Stenn is afgeleid van Stein. Stein komt niet zo heel vaak voor, ongeveer 800 keer. De naam wint wel steeds meer aan populariteit. Stijn is daarentegen wel een gebruikelijke naam, 13.000 mannen en jongens heten zo. Sten is sinds 2000 populairder geworden en komt ruim 1.500 keer voor. Sinds 2010 komt ook de naam Stenn voor.

Stijntje wordt steeds minder vaak gebruikt, maar komt nog wel 2.500 keer voor. Bijna 1.500 vrouwen heten Stientje. Tegenwoordig komt het maar zelden voor dat een kind Stijntje of Stientje genoemd wordt.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Namen die lijken op Stenn

Steijn, Sten, Steyn, Stientje, Stijn, Stijntje, Augustijn

Bekijk ook deze namen

Oliver, Joshua, Dex, Boaz, Thijs, Tobias, Julian, Alexander, Max, Mick