Vader kleedt baby met maat 44 aan

Als je baby te vroeg geboren is, heeft hij of zij waarschijnlijk maat 44 nodig. Dit is ook mogelijk als je kindje bij de geboorte kleiner is dan gemiddeld. Hoelang draagt je baby deze maat? En welke lengte en welk gewicht horen erbij?

Maat 44 baby

Babykleding in maat 44 is bedoeld voor baby’s die te vroeg geboren zijn of een laag geboortegewicht hebben. De meeste baby’s dragen na de geboorte kleding in maat 50. Babykleding in kleinere maten is dan ook wat minder makkelijk te krijgen. Toch kan je deze in verschillende bekende winkels kopen, zoals Prénatal en HEMA.

Als je baby kleding in maat 44 draagt, is het extra belangrijk dat de kleding lekker zit. Je kindje brengt namelijk het grootste deel van de tijd liggend door. Daarom is babykleding in deze maat zoveel mogelijk naadloos en gemaakt van extra zachte stoffen. Om de tere babyhuid te beschermen zitten er geen labels in de kleding.

Kindermaten leeftijd: wanneer maat 44?

De maat van je baby is ongeveer gelijk aan de lichaamslengte. Maat 44 past dus als je baby ongeveer 44 centimeter lang is. Je baby heeft deze lengte rond 34 weken zwangerschap.

Wordt je premature baby eerder geboren dan 34 weken? Dan heeft je kindje een nog kleinere maat nodig. Babykleding kleiner dan maat 44 is niet bij de bekende kledingwinkels te koop. Je kan deze wel kopen bij verschillende webshops met artikelen voor premature baby’s.

Wist je dat...?

In de couveuse draagt je baby meestal geen kleding

Ligt je te vroeg geboren baby in een warmtebedje of couveuse? Dan draagt je kleine meestal nog geen kleding. Het aan- en uitkleden kost dan nog te veel energie. Als de gezondheid van je baby wat beter is, mogen de eerste kleertjes aan.


Poll

Heeft jouw baby maat 44 gedragen?


Maattabel babymaten

Ben je benieuwd naar de leeftijd, lengte en gewicht die bij de verschillende babymaten horen? Je ontdekt het in de babymaten tabel hieronder.

Maat 38 Maat 44 Maat 50
Leeftijd Prematuur Prematuur tot 1 maand 0 tot 1 maand
Gewicht < 2,5 kg 2,5 tot 3,2 kg 3,2 tot 4 kg
Lengte 35 tot 40 cm 40 tot 45 cm 45 tot 50 cm
Hoofdmaat 28 cm 33 cm 34 cm
Schoenmaat < 10 < 10 10 tot 12
Maattabel babymaten

Tips bij maat 44 baby

Ga je babykleding in deze maat kopen? De volgende tips kunnen je helpen.

  • Koop niet te veel. Het is lastig in te schatten hoelang je baby deze maat draagt. Koop daarom niet meteen te veel kleding. Misschien is je kindje er erg snel uitgegroeid.
  • Kijk of het makkelijk aan te trekken is. Bij babykleding in deze maat is het extra belangrijk dat het makkelijk aan- en uit te trekken is. Koop bijvoorbeeld overslagrompers en overslagvestjes. Deze hoef je niet over het hoofd van je baby aan te trekken.
  • Neem verschillende maten mee. Verwacht de gynaecoloog of verloskundige dat je baby aan de kleine kant zal zijn? Stop dan niet alleen een geboortepakje in maat 44 in de vluchttas, maar ook een in maat 50. Misschien is je baby toch groter dan verwacht.

Meer babymaten

Benieuwd naar de volgende babymaten? Hier lees je er alvast meer over:

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app