Baby met maat 62 in kinderwagen

Als je baby een paar maanden oud is, past hij of zij waarschijnlijk in maat 62. Bij hoeveel maanden kan je deze maat precies verwachten? En welke schoenmaat, lengte en gewicht horen hierbij? Ontdek het in de handige maattabel voor babymaten.

Maat 62 baby

Maat 62 is een babymaat die tussen maat 56 en maat 68 zit. Deze maat past bij een gewicht van ongeveer 5 tot 6,5 kg en een hoofdomtrek van 40 cm. Ben je op zoek naar slofjes voor je kleine? Dan past schoenmaat 13 tot 15 nu.

Ieder kind groeit in een eigen tempo en op een eigen manier. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de benen van je baby langer zijn dan gemiddeld of dat de romp juist langer is. Het is dus mogelijk dat je baby voor truien en T-shirts eerder maat 62 nodig heeft dan voor broeken, of juist omgedraaid.

Maat 62 bij hoeveel maanden?

Wanneer je baby deze maat heeft, hangt vooral af van de groei van je kindje. De maat van je baby is namelijk ongeveer gelijk aan de lengte van je kind in centimeters. Dit betekent dat maat 62 past bij een lengte van 57 tot 62 centimeter. Je kindje heeft deze lengte meestal bij een leeftijd van 2 tot 4 maanden.

Maattabel babymaten

Ben je benieuwd welke leeftijd, lengte en gewicht bij de verschillende babymaten horen? Je ziet het handig op een rijtje in deze babymaten tabel.

Maat 56 Maat 62 Maat 68
Leeftijd 1 tot 2 maanden 2 tot 4 maanden 4 tot 6 maanden
Gewicht 4 tot 5 kg 5 tot 6,5 kg 6,5 tot 8 kg
Lengte 51 tot 56 cm 57 tot 62 cm 63 tot 68 cm
Hoofdmaat 37 cm 40 cm 43 cm
Schoenmaat 10 tot 12 13 tot 15 16 tot 18
Maattabel babymaten

Tips bij maat 62 baby

Bij het kopen van babykleding is het handig om rekening te houden met de volgende tips.

  • Denk aan de seizoenen. Heeft je baby deze maat nog niet en wil je alvast wat setjes kopen? Probeer dan te denken aan de seizoenen. Het heeft niet zoveel zin om bijvoorbeeld een winters setje te kopen terwijl je kind maat 62 in de zomer heeft.
  • Haal alvast een maat groter in huis. De groei van je baby gaat in een razend tempo. Voor je het weet is je kleine uit maat 62 gegroeid. Heb je alvast een setje en rompers in maat 68 in huis? Dan heeft je baby altijd iets dat past.
  • Neem een setje mee tijdens het winkelen. Hoe babykleding valt, verschilt per merk. Sommige merken vallen groter dan andere. Daarom is het handig om tijdens het winkelen een setje babykleding mee te nemen dat goed past. Zo kan je inschatten of kleding de goede maat heeft, zonder dat je baby het hoeft te passen.

Meer babymaten

Benieuwd naar de volgende babymaten? Hier lees je er alvast meer over: