Baby met maat 68 in box

Je baby draagt zo’n twee maanden maat 68. Toch verschilt dit per kindje. De ene baby is er sneller uitgegroeid dan de andere. Bij hoeveel maanden draagt je kind maat 68? En welke leeftijd, lengte en gewicht horen hierbij?

Maat 68 baby

Maat 68 is een babymaat die tussen maat 62 en maat 74 zit. Je kindje past hierin bij een gewicht van ongeveer 6,5 tot 8 kg. De schoenmaat van je baby is bij deze maat 16 tot 18 en de hoofdmaat 43 cm.

Maat 68 bij hoeveel maanden?

Wanneer je baby maat 68 heeft, hangt af van hoe snel je kleine groeit. Babymaten zijn ongeveer gelijk aan de lengte van je kind. Is je kindje 63 tot 68 centimeter lang? Dan past deze maat het beste. Meestal heeft je baby maat 68 bij een leeftijd van 4 tot 6 maanden.

Maattabel babymaten

Ben je benieuwd welke leeftijd, lengte en gewicht bij de verschillende babymaten horen? Je ziet het handig op een rijtje in deze babymaten tabel.

Maat 62 Maat 68 Maat 74
Leeftijd 2 tot 4 maanden 4 tot 6 maanden 6 tot 9 maanden
Gewicht 5 tot 6,5 kg 6,5 tot 8 kg 8 tot 9 kg
Lengte 57 tot 62 cm 63 tot 68 cm 69 tot 74 cm
Hoofdmaat 40 cm 43 cm 45 cm
Schoenmaat 13 tot 15 16 tot 18 16 tot 18
Maattabel babymaten

Tips bij maat 68 baby

Is je baby toe aan een volgende maat en wil je babykleding in maat 68 kopen? De volgende tips kunnen je hierbij helpen.

  • Koop kleding op de groei. De groei van je baby gaat ontzettend snel. Voor je het weet is dat ene leuke setje alweer te klein. Twijfel je of iets wel groot genoeg is? Koop het dan liever een maat groter. Zo heeft je baby er langer plezier van.
  • Kies kleding die makkelijk aan en uit gaat. Je baby ligt steeds minder stil en gaat meer bewegen. Dit maakt luiers verschonen een hele uitdaging. Wil je het jezelf wat makkelijker maken? Koop dan kleding die je snel aan en uit kan trekken, bijvoorbeeld met elastiek in plaats van knoopjes. Dit scheelt een hoop geworstel.
  • Bespaar geld in de uitverkoop. Je kan heel wat geld uitgeven aan de garderobe van je baby. Als je geld wil besparen, is het slim om in de uitverkoop te winkelen. Let er wel op dat je babykleding voor het juiste seizoen koopt. Je hebt er niet veel aan als je kleine dat zomersetje pas in de winter past.

Meer babymaten

Benieuwd naar de volgende babymaten? Hier lees je er alvast meer over:

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app