Baby draagt maat 80 en leert lopen

Wanneer de eerste verjaardag van je kind dichtbij komt, draagt je baby waarschijnlijk maat 80. Hoelang heeft je kindje deze maat babykleding? En welke lengte en welk gewicht horen hierbij? Je vindt het in de maattabel voor babymaten.

Maat 80 baby

Maat 80 is een babymaat die tussen maat 74 en maat 86 zit. Je kindje past hier waarschijnlijk in bij een gewicht van ongeveer 10 kg. De hoofdomtrek is dan zo’n 46 cm. Wanneer je baby deze maat past, worden misschien al wat voorzichtige stapjes gezet. Als je nu de eerste schoenen koopt, doe je dat in maat 19 tot 21. Lees hoe je de schoenmaat van je baby opmeet >>

Bij welke leeftijd maat 80?

Babymaten zijn ongeveer gelijk aan de lengte van je kind. Maat 80 past bij kinderen van zo’n 75 tot 80 cm. De meeste baby’s hebben deze lengte wanneer ze 9 tot 12 maanden oud zijn. Toch kan je baby ook wat eerder of later in deze maat passen.

Maattabel babymaten

Ben je benieuwd welke leeftijd, lengte en gewicht bij de verschillende babymaten horen? Je ziet het handig op een rijtje in deze babymaten tabel.

Maat 74 Maat 80 Maat 86
Leeftijd 6 tot 9 maanden 9 tot 12 maanden 12 tot 18 maanden
Gewicht 8 tot 9 kg Rond 10 kg Rond 11 kg
Lengte 69 tot 74 cm 75 tot 80 cm 81 tot 86 cm
Hoofdmaat 45 cm 46 cm 47 cm
Schoenmaat 16 tot 18 19 tot 21 22 tot 24
Maattabel babymaten

Tips bij maat 80 baby

Ga je babykleding in maat 80 kopen voor je kindje? Dan kunnen de volgende tips je helpen.

  • Koop op de groei. Je kleine zit waarschijnlijk maar een paar maanden in maat 80. Een groeispurt kan ervoor zorgen dat kleding plotseling te klein is. Koop babykleding dan ook liever iets te groot dan iets te klein. Zo kan je kind het langer dragen.
  • Laat je goed adviseren over schoenen. Is je baby klaar voor de eerste schoenen? Dan is het best even zoeken naar de goede maat en pasvorm. Een medewerker van een kinderschoenenwinkel kan je hierbij helpen en advies geven.
  • Let op de seizoenen. Bij het kopen van babykleding is het slim om op de seizoenen te letten. Koop je bijvoorbeeld een winterjas in maat 80? Dan is het wel zo fijn als deze inderdaad past in de winter. Denk hieraan bij het uitzoeken van kleding.
  • Koop tweedehands. Je baby draagt veel kleding maar korte tijd. Geef je er liever niet veel geld aan uit? Koop babykleding dan tweedehands. Hiermee bespaar je geld én help je het milieu een handje.

Meer babymaten

Benieuwd naar de volgende babymaten? Hier lees je er alvast meer over: