In samenwerking met Logo Ella's Kitchen
Baby eet in kinderwagen Ellas Kitchen

De deur uit met een baby of peuter is vaak een aardige klus. Geniet je baby al van vaste hapjes? Naast een overvolle luiertas moet je dan ook genoeg eten meenemen. Wat kan je het beste inpakken? En wat moet er aan slabbetjes, bestek en bakjes mee? Bekijk deze checklist zodat je niets meer vergeet!

Wat neem je mee?

Als je de deur uitgaat met je baby, wil je natuurlijk voorkomen dat hij onderweg honger krijgt. Dit doe je door voldoende eten in te pakken. Hoe weet je of je genoeg hebt? Neem mee wat je kind thuis normaal zou eten, plus een beetje extra. Je zal namelijk net zien dat je kindje buiten de deur ineens enorme trek krijgt. Gezonde tussendoortjes zijn daarbij handig: ze nemen weinig ruimte in, je kindje eet ze graag en je kan ze altijd en overal makkelijk geven.

Checklist voor onderweg

Behalve voeding moet je ook de benodigde eetspullen niet vergeten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Twee lepeltjes (handig voor als een per ongeluk op de grond valt)
  • Een bakje of bordje om het eten in of op te doen
  • Een slabbetje
  • Babydoekjes, om vieze handjes en snoeten mee af te vegen (deze zitten waarschijnlijk al in je luiertas)
  • Een tuitbeker met water
  • Een plastic tas, om na de maaltijd alles in te doen (zo wordt je tas niet vies)

Op zoek naar gezonde + leuke tips voor je kleintje?

Meld je dan gratis aan voor de Kleine Foodies Club van Ella’s Kitchen! Je ontvangt handige tips, lekkere recepten en zes mijlpaalkaarten om speciale eetmomenten vast te leggen. Zo is eten altijd leuk én gezond, ook onderweg!

Meld je hier aan

Wat geef je te eten?

Wat je meeneemt, ligt natuurlijk voor een groot deel aan het moment van de dag waarop je samen op pad gaat. Ga je met de lunch weg? Smeer dan thuis alvast een boterham of twee en neem dit in een zakje of broodtrommel mee. Je kan hetzelfde doen met fruit.

Ga je ’s avonds de deur uit? Je zou dan van tevoren al een hapje voor je kleine kunnen maken en dit in een bakje kunnen meenemen. Bij de meeste restaurants kan je het eten in de keuken laten opwarmen. Als je op bezoek gaat bij vrienden of familie is het opwarmen van het hapje natuurlijk nog makkelijker.

Baby eet Ellas Kitchen in kinderwagen

Heb je geen tijd om zelf wat te maken? Of ga je op vakantie en heb je geen kans om dit te doen? Het meenemen van kant-en-klare baby- of peutervoeding is dan een alternatief. Kies liever voor een gezonde variant, met biologische ingrediënten en zonder toevoegingen. Dit is beter voor je kindje. Zo zijn de biologische maaltijden en tussendoortjes van Ella’s Kitchen ideaal voor onderweg. Ze zijn samengesteld door voedingsdeskundigen, bevatten geen toevoegingen zoals suiker, zout of gekke E-nummers en de verpakkingen zijn hersluitbaar.

TIP: Neem eten voor onderweg mee in een koeltas. Zo blijft het eten langer vers en lekker. Vooral handig op warme dagen! Heb je geen koeltas? Dan kan je een afsluitbare tas met koelelementen meenemen.

Wanneer eten?

Als je thuis op vaste momenten eet, is het aan te raden om onderweg dezelfde routine aan te houden. Hiermee verstoor je het slaapritme van je kind ook zo min mogelijk. Je kindje op de fiets of in de auto een hapje geven wordt afgeraden, helemaal als hij nog klein is. Het eetmoment heeft dan niet jouw volledige aandacht en de kans op verstikking is groter. Wil je het eten buiten de deur nog leuker maken? Kies dan een leuk café uit waar ze speelgoed voor kinderen hebben, of zoek een mooie plek uit in het park voor een gezellige picknick.

Nog meer tips en trucs ontdekken? Je vindt ze hier >>