Babyrestaurant op Negenmaandenbeurs 2020

Van 26 februari t/m 1 maart vindt in de RAI Amsterdam de Negenmaandenbeurs 2020 plaats. Dit is dé plek om je te laten informeren, adviseren en inspireren op het gebied van zwangerschap, baby’s en peuters. Wij zetten alle informatie voor je op een rij: van praktische info tot de hoogtepunten uit het programma.

Kaartjes kopen Negenmaandenbeurs 2020

Voor de Negenmaandenbeurs 2020 heb je een kaartje nodig. Een kaartje geeft je toegang tot alle activiteiten op de beurs. Daarnaast mag je met je ticket ook op dezelfde dag naar binnen bij de Huishoudbeurs en het Pasar Colours Festival.

Sfeerbeeld Negenmaandenbeurs, meisje knuffelt berenmascotte

Exclusief voor jou als 24Baby-lezer: 2+1 ticket gratis

In samenwerking met Negenmaandenbeurs

Wil jij dit jaar de Negenmaandenbeurs bezoeken? Met de exclusieve actie voor jou als 24Baby-lezer scoor je nu drie tickets voor de prijs van twee. Wees er snel bij, op=op!

Koop direct >

Dagkaart of avondkaart

Weet je al dat je overdag de Negenmaandenbeurs niet kan of wil bezoeken, dan is een avondticket misschien iets voor jou. Je mag dan vanaf 17.00 uur de beurs bezoeken en je betaalt een lagere prijs. Op donderdag 27 februari en vrijdag 28 februari is de beurs tot 22.00 uur open. Je hebt dan dus ook met een avondticket genoeg tijd om goed rond te kijken.

E-tickets

Kaartjes kan je gemakkelijk online kopen. Na de betaling krijg je via de mail een e-ticket. Je hoeft het e-ticket niet te printen, je kan hem gewoon op je smartphone laten zien. Let op: online kan je maximaal zes tickets tegelijk bestellen.

Wat kost een kaartje voor Negenmaandenbeurs 2020?

Online voorverkoop € 17,95
Online (tijdens de beurs) € 19,50
Aan de kassa € 22
Avondticket (geldig na 17:00)* € 13,50
Kinderen 0 t/m 4 jaar Gratis
Kinderen 5 t/m 16 jaar € 7,50
* Op donderdag en vrijdag is het ticket (dagkaart) geldig van 11:00 tot 22:00. Het avondticket is alleen geldig van 17:00 tot 22:00. Met je ticket heb je tevens toegang tot de Huishoudbeurs en het Pasar Colours Festival. Per bestelling wordt €1 servicekosten doorberekend.

Kaartjes met korting kopen

Er zijn verschillende acties waarmee je korting krijgt op de aanschaf van je kaartje voor de Negenmaandenbeurs. Zo koop je je kaartje online nu tijdelijk voor maar €17,95. Deze acties worden via de nieuwsbrief en socialmediakanalen van de Negenmaandenbeurs 2020 bekendgemaakt. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee naar binnen. Kinderen t/m 16 jaar mogen tegen een sterk gereduceerd tarief van €7,50 de beurs bezoeken.

Programma Negenmaandenbeurs 2020

Ook dit jaar is er weer van alles te doen op de Negenmaandenbeurs. Er zijn masterclasses (‘luistersessies’) en interactieve workshops waar experts je op allerlei gebieden iets leren. En natuurlijk kan je naar hartenlust producten ontdekken, uitproberen en shoppen. Het exacte programma van dag tot dag vind je op de site van de Negenmaandenbeurs.

Masterclasses en workshops

Tijdens de beurs worden er verschillende (interactieve) workshops en masterclasses aangeboden. Experts leren je dan de fijne kneepjes van hun vak. Zo kan je onder andere alles leren over sporten en dansen met je baby, informatie inwinnen over vaccinaties en de mooiste geboortefoto’s leren maken.

Veel bedrijven hebben ook deskundigen bij hun stand, met wie je laagdrempelig een gesprek kan aanknopen. Zo kan je je laten informeren door lactatiekundigen of gynaecologen. Je kan in de Dialogen Lounge speeddaten met een zorgprofessional om al je vragen over je baby te stellen aan professionals.

Babyrestaurant Puur

In het babyrestaurant kan je samen met je baby aanschuiven om een hapje te eten. Ondertussen leer je alles over de eerste verse hapjes voor je kindje. Bij Puur is elk half uur een workshop rondom verantwoord eten.

Baby Innovation Award

Alle genomineerden van de Baby Innovation Award worden tentoongesteld. Je kan hier de nieuwste uitvindingen op het gebied van zwangerschap en ouderschap bekijken. Op de laatste beursdag, zondag 1 maart, wordt de award officieel uitgereikt aan de winnaar.

Ontdekken, uitproberen en shoppen

Met meer dan 200 stands is er genoeg te zien. Veel merken laten je uitgebreid hun producten testen. Je kan bijvoorbeeld een parcours afleggen op een bakfiets of met een kinderwagen, proeven van allerlei hapjes en complete babykamers bekijken. Laat je verder inspireren door allerlei merken draagzakken en draagdoeken.

Echo laten maken

Je kan op tegen betaling een 3D-echo laten maken door professionals van het Amsterdam UMC. Je krijgt dan twee zwart-witprints en een aantal kleurenfoto’s op een USB-stick mee. De kosten van een echo van 15 minuten bedragen €50. Dit geld gaat naar het goede doel ‘Stichting stop te vroeg bevallen’.

Duurzaam en groen

De Negenmaandenbeurs besteedt extra aandacht aan duurzaamheid en groene ontwikkelingen. Zo reiken ze de Green Award uit aan de duurzaamste innovatie en zijn er veel groene merken aanwezig waarvan je producten kan uitproberen en shoppen. Op het Puur Baby Plaza ontmoet je verschillende groene merken met leuke producten voor jou en je baby (én het milieu!).

Gratis babydozen en goodiebags

Zoals ieder jaar zijn er verschillende gratis producten, goodiebags en producten met flinke korting te bemachtigen. Soms moet je hiervoor lid worden van een nieuwsbrief of een aankoop doen, maar enkele bedrijven geven je graag wat gratis spulletjes in de hoop dat je een grotere aankoop bij ze doet. Ook een aantal bekende gratis babydozen zijn op de Negenmaandenbeurs 2020 te vinden.

Praktische informatie

Tijdens de Negenmaandenbeurs 2020 gebeurt er veel. Logisch dat je je goed wil voorbereiden voordat je naar Amsterdam vertrekt. Alle praktische informatie die je nodig hebt vind je hier, van de routebeschrijving tot een overzicht van de faciliteiten op de beurs.

Openingstijden Negenmaandenbeurs 2020

De Negenmaandenbeurs 2020 vindt plaats van 26 februari tot en met 1 maart in RAI Amsterdam. De openingstijden verschillen per dag:

 • Woensdag 26 februari van 11:00 tot 18:00
 • Donderdag 27 februari van 11:00 tot 22:00
 • Vrijdag 28 februari van 11:00 tot 22:00
 • Zaterdag 29 februari van 11:00 tot 18:00
 • Zondag 1 maart van 11:00 tot 18:00

Routebeschrijving

De RAI ligt in Amsterdam en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Met de auto:

 • Vanuit de richting Rotterdam / Den Haag: Via de A4 richting Amsterdam, voorbij Schiphol Airport. Neem na ongeveer 10 km afslag 9. Ga bij de stoplichten naar rechts en volg de borden die de route aangeven naar de parkeergarages.
 • Vanuit de richting Utrecht / Amersfoort: Volg de borden A10 Den Haag en neem afslag 9. Ga bij de stoplichten naar rechts en volg de borden die de route aangeven naar de parkeergarages.

Voer in je navigatiesysteem het volgende adres in: Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam.

Let op: op de dagen van de beurs staan er speciale verkeersborden langs de weg, de ‘P-RAI’ borden. Zet ongeveer 15 kilometer voor de RAI je navigatie uit en volg deze borden.

Als het erg druk is, kan je de borden volgen naar een verder gelegen parkeerplaats. Vanaf daar kan je gratis met een pendelbus naar de beurs reizen.

Met de trein:

Vanaf station Amsterdam RAI is het ongeveer tien minuten lopen naar de RAI. Je kan ook gebruikmaken van metroverbindingen 50, 51 of 52 tussen het station en de beurslocatie. Plan van tevoren je reis via de reisplanner van de NS, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voordelig met de trein naar de Negenmaandenbeurs

De handigste manier om de Negenmaandenbeurs te bezoeken is met de trein. Je hoeft je dan niet druk te maken over parkeren en je bezoek voelt nog meer als een dagje uit. Bovendien kunnen grotere aankopen vaak thuisbezorgd worden, dus je hoeft niet bang te zijn voor veel gesjouw.

De Negenmaandenbeurs biedt een speciale actie aan waarmee je voordelig met de trein kan reizen. Bij het kopen van je ticket voor de beurs kan je ook gelijk een NS-dagretour aanschaffen. Je kan dan voor €19 per persoon van ieder station in Nederland naar de RAI en terug reizen met de trein. Kinderen kunnen voordelig gebruik maken van een Railrunner-kaartje.

Let op: vanaf sommige stations is het voordeliger om zelf een retourtje te kopen. Check in de reisplanner wat je reis kost, zodat je niet duurder uit bent dan nodig is.

Parkeren Negenmaandenbeurs 2020

Ga je toch liever met de auto, dan betaal je een vast parkeertarief van €20. Een parkeerkaart kan je alleen bij de RAI zelf kopen (niet online) en is de hele dag van je bezoek geldig. Er zijn parkeerplaatsen aanwezig voor mindervaliden, tegen het reguliere RAI parkeertarief.

De topdrukte vermijden

De Negenmaandenbeurs is een van de meest bezochte beurzen voor ouders. Je kan dus verwachten dat het druk wordt. Wil je de topdrukte vermijden, bezoek de beurs dan op woensdag 27 februari of op zondag 1 maart. Op deze dagen verwacht de organisatie de minste bezoekers.

Daarnaast helpt het om je kaartje van tevoren online te kopen. Niet alleen ben je dan goedkoper uit, je bespaart jezelf ook de lange rij bij de kassa’s.

Let op: giganten Babypark en Babydump zijn wegens geloofsovertuigingen niet aanwezig op zondag. Wil je hier graag winkelen én de topdrukte vermijden, is het dus verstandig om op woensdag te gaan.

Negenmaandenbeurs App

Om alle informatie binnen handbereik te hebben, kan je gratis de Negenmaandenbeurs App downloaden. Je vindt hier onder meer een plattegrond van de beurs en een overzicht van alle deelnemers, producten en services. Je kan binnen de app krassen voor leuke babyproducten die je gratis tijdens je bezoek aan de Negenmaandenbeurs kan ophalen (op vertoon van de app).

Ook kan je zelf je favorieten selecteren en inzien, zodat je altijd een overzicht hebt waar je naartoe wil. Dit is handig als voorbereiding, maar ook tijdens je bezoek aan de beurs zal je er veel aan hebben.

Faciliteiten op de beurs

Als je de hele dag rondloopt , heb je waarschijnlijk behoefte aan een aantal faciliteiten. Heb je je baby bij je, dan is een plek om te voeden en een plek om te verschonen prettig. Daarnaast krijg je trek van al dat rondkijken. De volgende faciliteiten zijn aanwezig op de Negenmaandenbeurs 2020.

Plek om te verschonen

In de verschoningsruimte kan je comfortabel de luier van je kleine verschonen. Hier kan je verschillende soorten luiers uitproberen. Er zijn zitplaatsen, een verschoonmeubel, een koelkast en een wastafel aanwezig.

Je baby voeden of kolven

Je kindje krijgt best honger van zo’n hele dag op pad. Gelukkig zijn er verschillende ruimtes waar je je even kan afzonderen. Er zijn comfortabele stoelen waar je kan zitten om te voeden. Ook zijn er afgesloten ruimtes om te kolven. Je kan daarnaast je melk gekoeld achterlaten in een van de koelkasten. Wil je graag advies over voeding? In de voedingsruimtes zijn lactatiekundigen aanwezig, die je alles kunnen vertellen over borstvoeding geven en kolven.

Opvang voor je kleine

Wil je even zonder je kindje rondlopen over de beurs, omdat je bijvoorbeeld een workshop wil bezoeken? Voor kinderen tot 12 jaar is er kinderopvang beschikbaar. Je kleine kan hier lekker spelen of een dutje doen.

Eten en drinken

Qua eten en drinken zit je bij de Negenmaandenbeurs 2020 wel goed. Er zijn verschillende terrassen, een hal met foodtrucks en je kan gebruikmaken van de restaurants van de RAI zelf. Alles is te vinden op de beurs zelf, van friet tot gezonde broodjes en smoothies.

Voor de kleintjes is er eten beschikbaar bij de kinderopvang. Er zijn op de voedingsplekken ook magnetrons aanwezig waar je eventueel iets in kan opwarmen. Melk moet je wel zelf meebrengen.

Moeders volgen workshop op Negenmaandenbeurs 2020

Overige faciliteiten

Naast de bovengenoemde faciliteiten zijn er ook nog de mogelijkheden die de RAI zelf heeft:

 • Kluisjes. Er zijn drie plekken in de RAI met kluisjes. Hier kan je eventueel tussendoor wat aankopen veilig stallen. Ook kan je je jas en bijvoorbeeld je luiertas hier kwijt. Let op: het aantal kluisjes is beperkt, dus zorg dat je er bij binnenkomst vast één reserveert door de sleutel mee te pakken.
 • Garderobe. Er is een bewaakte garderobe waar je je jas kan ophangen. Daarnaast is er een mogelijkheid om trolleys, shoppers en grote tassen tegen betaling achter te laten. Zo hoef je niet met een volle tas vol leuke aankopen rond te sjouwen.
 • Toegankelijkheid voor mindervaliden. De RAI is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bij de ingang kan je gratis een rolstoel huren. Zo kan je ook van de Negenmaandenbeurs genieten als je door je zwangerschap of om een andere reden moeilijker kan lopen. Let op: voor het lenen van een rolstoel wordt een contante borg van €50 gerekend. Deze krijg je terug als je de rolstoel weer inlevert.
 • Pinautomaten. Bij de ingang van de RAI zijn pinautomaten aanwezig. Het is echter verstandig om zelf van tevoren ergens te pinnen, want de wachtrijen kunnen lang zijn.
 • Gebedsruimte. Er is een gebedsruimte aanwezig, met een wasruimte en twee aparte, van binnenuit afsluitbare cabines. Als je behoefte hebt om te bidden of mediteren gedurende je bezoek, kan je hier altijd terecht.
 • Gratis wifi. In de restaurants van de RAI, de Europa foyer en bij de entrees is gratis wifi beschikbaar voor alle bezoekers.

Tips voor je bezoek aan de Negenmaandenbeurs

Gewapend met al deze praktische en inhoudelijke informatie ga je ongetwijfeld een mooie dag tegemoet op de Negenmaandenbeurs. Met onderstaande tips maak je de dag nog gezelliger:

 • Maak van tevoren een lijstje. Schrijf op wat je zeker niet wil missen en wat je wil kopen, of registreer dit in de App. Hierdoor kan je vast een looproute bepalen en bespaar je jezelf een hoop heen-en-weer sjouwen.
 • Ga gezellig samen met iemand. Alleen is maar alleen, het is veel gezelliger om samen te gaan. Misschien is dit wel een mooi moeder-dochteruitje, ga je graag met een groep vriendinnen of vindt je partner het stiekem hartstikke leuk om mee te gaan.
 • Maak er een weekendje weg van. Boek een nachtje in een hotel in Amsterdam en plak een extra dagje aan je bezoek vast om de stad te verkennen. De Negenmaandenbeurs kan helpen bij het vinden van een goed hotel. Zo hoef je aan het eind van de dag niet uitgeput naar huis, maar heb je gelijk een fijne mini-vakantie.
 • Laat de kinderwagen waar mogelijk thuis. Het is vaak behoorlijk druk op de beurs, dus als iedereen ook nog een kinderwagen voortduwt, kan het lastig zijn om rond te lopen. Laat dus als het mogelijk is de wagen thuis en draag je kind eventueel in een draagdoek of draagzak. Wordt dit vermoeiend, dan kan je hem altijd bij de kinderopvang brengen die aanwezig is op de beurs.
 • Koop je tickets online. Dit is hoe dan ook goedkoper dan aan de kassa. Bovendien kan je je zo rustig oriënteren op kortingsacties.
 • Bekijk de FAQ van de Negenmaandenbeurs. Veel vragen worden beantwoord in de Veelgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij, dan staat ook aangegeven waar je terecht kan voor hulp.

Negenmaandenbeurs 2020 vindt plaats van 26 februari tot en met 1 maart 2020 in de RAI Amsterdam.

Openingstijden:

 • Woensdag 26 februari van 11:00 tot 18:00
 • Donderdag 27 februari van 11:00 tot 22:00
 • Vrijdag 28 februari van 11:00 tot 22:00
 • Zaterdag 29 februari van 11:00 tot 18:00
 • Zondag 1 maart van 11:00 tot 18:00

Extra

 • Met je ticket ook toegang tot de Huishoudbeurs
 • Toegang op een dag naar keuze
 • Op donderdag en vrijdag zijn we extra lang open: tot 22:00!
 • Ticket vanaf je smartphone laten scannen kan
 • Tijdelijk korting op je ticket in de online voorverkoop >>

Service

 • Houd rekening met €1 servicekosten per order