aspergesoep

Als je zwanger bent, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende voedingsstoffen voor jezelf en je groeiende baby. Een gezonde en smakelijke manier om dit te doen is door te genieten van een kom romige aspergesoep!

Hierom is dit zo’n gezonde soep

Asperges bevatten veel foliumzuur, wat belangrijk is tijdens de zwangerschap. Het helpt bij het voorkomen van aangeboren afwijkingen en ondersteunt de groei van je baby. Daarnaast zitten asperges ook boordevol vitamine C, E en K, die belangrijk zijn voor het immuunsysteem, de bloedstolling en de botontwikkeling.

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • Stokbrood

Zo maak je het

  1. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de stukjes asperges toe en bak deze een paar minuten mee.
  4. Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de asperges zacht zijn.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  6. Roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Snijd het stokbrood in plakjes en serveer deze bij de soep.