Podcast Jouw Zwangerschapsweek bij 18 weken zwanger

Jouw Zwangerschapsweek is de podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt. Hoe gaat het met je baby? En met jouw lichaam? En hoe ga je om met alle veranderingen? Deze aflevering: 18 weken zwanger. Luister deze aflevering via Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, jouw favoriete podcastapp of hieronder.

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door C&A.

Podcast 18 weken zwanger: cravings en vaginale afscheiding

Dide, nu 18 weken zwanger, voelt haar baby vaak bewegen. Zelfs haar partner Daan heeft de baby al gevoeld. Ook zie je nu bewegingen aan de buitenkant van haar buik. Toch voelt ze de baby niet elke dag. Hoe komt dat? Verloskundige Maartje licht dit toe. Daarnaast vertelt Maartje hoe groot je baby deze week is, hoe je kindje zich verder ontwikkelt en wat hij nu allemaal kan.

Waar je misschien wat minder blij van wordt, is je vaginale afscheiding. Niet echt een onderwerp dat je snel aansnijdt tijdens een feestje of waar je makkelijk over praat. Daarom doen wij het voor je. Want je afscheiding kan flink veranderen nu je zwanger bent. Ook kan je gemakkelijker een schimmelinfectie krijgen. Wat is normaal en wanneer kan je beter even naar de verloskundige of huisarts? En hoe komt het eigenlijk dat je afscheiding zo anders is tijdens je zwangerschap?

Verder: waar komen die cravings toch vandaan? En waar kan je allemaal naar verlangen? Roos van 24Baby.nl bespreekt wat zwangere vrouwen zoal eten. Zo wordt er door menig vrouw het hele jaar door gezocht naar pepernoten. Ook deelt Roos haar eigen ervaring met haar favoriete snackvoer en haar man Maarten, die regelmatig háár snacks opat. Hoe zij dat oploste, hoor je in deze aflevering van Jouw Zwangerschapsweek.

Podcast week bij week

Nieuwsgierig wat jou de komende weken nog te wachten staat? Luister alvast naar de volgende afleveringen:

In deze podcast

In de podcast Jouw Zwangerschapsweek maak je kennis met Dide, zwanger van haar eerste kindje, verloskundige Maartje, Roos van 24baby.nl en met Renée, podcastmaker en ook moeder.

Dide (31) is 12 jaar samen met haar partner Daan (32) en woont in Breda. Zij is social media specialist, en hij is bezig met het verbouwen van hun tweede huis. In de podcast vertelt Dide ruimhartig over haar ervaringen, belevingen, onzekerheden, angsten en natuurlijk ook de blijde momenten van haar zwangerschap. Meer weten over Dide? Volg haar persoonlijk op Instagram of volg de verbouwing van hun huis via Huis van Goesting.

Maartje Huver (36) is al ruim 12 jaar gepassioneerd verloskundige en praktijkhouder van verloskundigenpraktijk Flore in Breda. Ook is zij moeder van een dochtertje van ruim 2,5 jaar. In de podcast vertelt Maartje alles over de zwangerschap, van kwaaltjes en hoe deze ontstaan, tot de ontwikkelingen van de baby in je buik. Ze geeft antwoord op alle vragen die zwangeren bezighouden en begeleidt Dide, en jou, door de zwangerschap heen.

Renée van Heteren (35) is podcastmaker, tekstschrijver en journalist. Door haar jarenlange ervaring als redacteur en verslaggever bij de radio, weet ze als geen ander hoe je interviewt en een verhaal vertelt. Renée praat de podcast aan elkaar, stelt precies de juiste vragen en deelt als moeder van twee kinderen ook haar eigen ervaringen met haar zwangerschap.

Roos (33) is community manager bij 24Baby.nl. Hierdoor weet zij goed wat er speelt onder (aanstaande) jonge ouders. In de podcast vertelt Roos hoe zwangere vrouwen hun zwangerschap ervaren, waar ze tegenaan lopen en met welke vragen en onzekerheden ze zitten. Roos is zelf net moeder geworden van dochter Ilja.

Over podcast Jouw Zwangerschapsweek

Jouw Zwangerschapsweek is een podcast van 24Baby.nl die met je meereist door je zwangerschap. Iedere week is er een nieuwe aflevering waarin je hoort wat er die week speelt.

Redactie en presentatie

Renée van Heteren

Muziek

Custom Audio Productions