3 weken zwanger, zwangerschapstest

Ben ik zwanger? Kan jij niet wachten tot je een antwoord krijgt op deze vraag? Beantwoord dan de vragen uit onze online zwangerschapstest om hier alvast een antwoord op te krijgen. Deze gratis zwangerschapstest is natuurlijk ook leuk om te doen als je net weet dat je zwanger bent.

Uitleg online zwangerschapstest

De vragen van de test gaan over vroege zwangerschapssymptomen. Houd bij het beantwoorden van de vragen het volgende in gedachte:

  • We vragen naar de symptomen die je de afgelopen 24 uur hebt gehad
  • Je hoeft vragen alleen met ja te beantwoorden, als je van de betreffende kwaal meer last hebt dan normaal

Met deze test kan je zien hoe groot de kans is dat je zwanger bent. Een leuke voorlopige voorspelling dus! Natuurlijk kan alleen een echte zwangerschapstest of echo zekerheid geven.

[wp_quiz id=”88665″]

Uitslag online zwangerschapstest

Aan de hand van de online zwangerschapstest kan je helaas niet met zekerheid vaststellen of je zwanger bent. Hiervoor heb je altijd een zwangerschapstest nodig.

Wanneer kan je merken dat je zwanger bent?

Veel vrouwen ‘voelen’ dat ze zwanger zijn. Jammer genoeg klopt dat gevoel niet altijd. De dag waarop je ongesteld zou moeten worden, noem je de NOD of Niet Ongesteldheidsdag als je op die dag niet begint te menstrueren. Tot deze dag is het niet mogelijk om aan de hand van de symptomen uit de quiz te merken dat je zwanger bent.

De dag na de NOD gaan enkele zwangeren al symptomen ervaren, die daadwerkelijk door de zwangerschapshormonen kunnen komen. Ruim een week hierna merkt ongeveer de helft van de zwangere vrouwen deze symptomen op en nog een week later is dit bijna driekwart.

Het is dus niet vreemd dat je al een aantal weken zwanger bent, maar hier nog niets direct iets van merkt. Wees gerust, over enkele weken ga je het vanzelf merken. Twijfel je of je zwanger bent, dan kan je altijd een (extra) zwangerschapstest doen.

Over de ‘Ben ik zwanger?’ test

Met één vraag over je menstruatiecyclus en negen vragen over zwangerschapssymptomen proberen we in deze online zwangerschapstest te voorspellen of je zwanger bent. Hierin vragen we naar de meest voorkomende vroege symptomen.

Door jouw antwoorden over zwangerschapssymptomen te vergelijken met uitkomsten uit wetenschappelijk onderzoek, kan de test een inschatting maken. Uit onderzoek is namelijk bekend welke vroege symptomen zwangere vrouwen in de eerste zwangerschapsweken ervaren.

Een overzicht van deze symptomen:

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app