Moeder kust zoontje die babynamen uit 2021 heeft

Naar verwachting worden er in 2021 zo’n 85.000 jongens geboren in Nederland. Misschien ben je zelf in verwachting van een zoontje en zoek je nog een leuke naam. Vind inspiratie in de jongensnamentrends van 2021, of bekijk onze voorspelling van de populairste jongensnamen.

Jongensnamen 2021 zijn kort en stoer

Al een aantal jaar zijn korte, stoere babynamen populair. Dit blijft in 2021 onveranderd. Bij de jongensnamen betekent dit dat er veel namen met slechts één lettergreep in de top 10 staan. Wil je met je jongensnaam passen bij de trends? Dan is een naam met vier letters de beste keuze. Ook afkortingen van langere namen zijn populair, zoals Daan in plaats van Daniël.

Jongensnamen met een J

Bezoekers van 24Baby.nl hebben het afgelopen halfjaar veel gezocht naar jongensnamen met een J. Hoewel deze de laatste jaren nog niet veel in de top 10 hebben gestaan, zullen namen als Jan, James en Jesse in 2021 waarschijnlijk meer gebruikt worden. Wil je liever een naam met een J die iets minder hoog in de lijst gaat komen? Denk dan eens aan een naam als Justin, Jasper of Jonah.

Oer-Hollandse jongensnamen

In de top 10 van populaire jongensnamen staan in 2021 waarschijnlijk weer veel typisch Nederlandse namen. Ook Friese namen lijken interessant voor ouders. Zij geven regelmatig deze zoekopdracht in de Babynamentool. Het is dus goed mogelijk dat voornamen als Douwe, Jurre en Hidde vaker gegeven worden in 2021.

Baby heeft populaire babynaam uit 2021

Bijbelse namen

Al tientallen jaren is het populair om een Bijbelse naam aan je baby te geven. Hier wordt tegenwoordig wel vaak een twist aan gegeven. Zo is de Engelse vertaling van Noach al een paar jaar populair. Noah staat in 2021 dus ook zeker weer in de top 10. Ook afkortingen van Bijbelse namen, zoals Luuk en Bram zijn volgend jaar van de partij in de lijst met populaire jongensnamen.

Top 10 jongensnamen 2021

  1. Sem
  2. Noah
  3. Lucas
  4. Daan
  5. Liam
  6. Luuk
  7. Finn
  8. Levi
  9. Mees
  10. Bram

Jongensnamen om in de gaten te houden

Een aantal jongensnamen vallen op in het zoekgedrag van 24Baby-lezers. Deze zullen in 2021 nog niet in de top 20 terechtkomen, maar gaan waarschijnlijk wel flink in populariteit stijgen ten opzichte van dit jaar. Vooral Otis en Jan komen vaak terug in de statistieken.