Community
Zwanger zijn is...

Hoera! Je bent zwanger. Ontzettend leuk en spannend natuurlijk. Zwanger zijn brengt veel nieuwe ervaringen met zich mee. Zo kan je last hebben van verschillende kwaaltjes en merk je dat je lichaam verandert. Hieronder lees je wat zwanger zijn voor jullie is.

Zwanger zijn

Misselijkheid, maagzuur, vermoeidheid… Helaas is een zwangerschap niet altijd rozegeur en maneschijn. Hormonen en kwaaltjes kunnen je moeilijke, maar ook grappige momenten opleveren. En soms kan zwanger zijn een hele uitdaging zijn. Hieronder lees je wat zwanger zijn voor jullie is.

Zwanger zijn is…

“Een scheet laten terwijl we bij de autodealer naar een mega dure BMW staan te kijken. M’n vriend en de autoverkoper zeiden niks…”
– Raann

“Op de wc zitten en denken: ik ben al even niet ongesteld geweest, te lang niet eigenlijk. Dat kan niet goed zijn. Ja, muts, je bent al 20 weken zwanger! Dat besef kwam er gelukkig wel gelijk achteraan.”
– SmilingEve

“Een abonnement hebben op opkomend maagzuur.”
– Abicno

“Je voordeur sleutels proberen in het slot te steken, ze vervolgens op de grond laten vallen en je serieus afvragen of er een andere manier is om binnen te komen.”
– Annemiek1990

“De autosleutel van je vriend in de bestekla leggen. Ik kan het me niet herinneren, maar hij denkt dat ik het heb gedaan.”
– anne-91

“Een enorme craving hebben, dat ene ding kopen en er vervolgens thuis misselijk van worden.”
– Kleintje2023

“Medicijnen nemen zodat je niet hoeft over te geven, maar nog wel de braakneigingen hebben. Maar ook vergeetachtig zijn, huilen om een lege fles ketchup en een hele zak chips leegeten en dan doen alsof jij het niet was. O ja, en tien keer per nacht plassen.”
– j_smileyyx

“Fantastisch en vreselijk op hetzelfde moment.”
– kleintjenummer2

“Naar een natuurdocumentaire kijken over bedreigde diersoorten en huilen wanneer babyzeeschilpadjes het water niet halen. Huilen wanneer vrijwilligers anderen helpen. En huilen wanneer een Europese Arend voor de ogen van zijn partner, waar hij al twintig jaar mee paart, tegen hoogspanningskabels vliegt. Toen heeft mijn vriend het maar afgezet.”
– MelBlue

“Als een potvis je bed uit proberen te komen, omdat je voor de zoveelste keer ’s nachts naar de wc moet.”
– Chrisje1994

“Wakker liggen tot een uur voor je wekker gaat, dan op het laatste moment in slaap vallen om daarna vanuit een diepe slaap gewekt te worden om te gaan werken.”
– Avdpee

“Niet in slaap kunnen komen, omdat je baby nog aan het dansen is…”
– LaMai

Praat mee!
Wat is zwanger zijn voor jou? Laat het weten en praat mee over dit onderwerp >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app