Nando

Nando is afgeleid van Nanda

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Nando
  • Geboortekaartjes met de naam Nando
  • Geboortekaartjes met de naam Nando
  • Geboortekaartjes met de naam Nando
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Nando?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Nando

34%
61%
9%
25%
24%
31%

Welke kenmerken vind je bij Nando passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Nando

Nando is afgeleid van Nanda. Nanda is een verkorte naam die is ontstaan uit Ferdinand of Winand. Ferdinand is een Germaanse naam. Het tweede deel, ‘nand’ betekent ‘moed vatten, wagen’ of ‘dapperheid’. Het eerste deel zou afkomstig kunnen zijn van ‘fridu’, dat ‘vrede, bescherming’ betekent.

Ook kan de oorsprong een Angelsaksisch woord zijn met de betekenis ‘gemoed, geest’. In het eerste geval betekent de naam ‘dappere beschermer’, in het tweede geval iets als ‘die een wagende geest heeft, waaghals’.

Wijnand is eveneens Germaans, het eerste deel van deze naam betekent ‘strijd’. Daarmee is de totale betekenis ‘dapper in de strijd’.

Aantallen en varianten Nando

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Nando als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Nando per jaar gegeven is

Nando is afgeleid van Nanda. Nanda komt bijna 3.000 keer voor, verreweg het meest als eerste naam. In de jaren dertig kwam deze naam in beeld en werd langzamerhand steeds vaker gebruikt. In de jaren zestig begon de populariteit sterker toe te nemen. In 1977 werden de meeste Nanda’s geboren, dat waren er 124. Daarna nam het gebruik van de naam weer af.

De mannelijke variant van deze naam is Nando. Deze komt ongeveer 700 keer voor. Nando kwam later in gebruik dan Nanda, namelijk pas eind jaren zestig. Tussen 1990 en 2000 werd deze naam het meest gebruikt.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Bekijk ook deze namen

Thomas, Lars, Dean, Jan, Willem, Gijs, Floris, Aiden, Nathan, Hidde