Levy

Levy is afgeleid van Levi

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Levy
  • Geboortekaartjes met de naam Levy
  • Geboortekaartjes met de naam Levy
  • Geboortekaartjes met de naam Levy
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Levy?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Levy

48%
72%
9%
31%
11%
20%

Welke kenmerken vind je bij Levy passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Levy

Levy is afgeleid van Levi. Levi is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘zich aansluitend, aanhankelijkheid’. De naam is bekend uit de Bijbel. De derde zoon van Jakob en Lea heette zo. Daarmee was Levi een van de stamouders van het Joodse volk.

In de evangeliën van Marcus en Lucas wordt de naam Levi gebruikt voor Mattheüs. Door een vergelijking met andere passages is te achterhalen dat dit waarschijnlijk dezelfde persoon was. Hij was een van de twaalf apostelen van Jezus en schreef ook een evangelie.

Aantallen en varianten Levy

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Levy als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Levy per jaar gegeven is

Levy is afgeleid van Levi. In korte tijd is de naam Levi heel populair geworden. Voor 1990 kwam hij nog nauwelijks voor, maar in 2011 werden ruim 700 jongens Levi genoemd. In 2013 stond deze jongensnaam op plaats 2 in de top 10 met populairste namen. Het is nu dus al langere tijd een heel geliefde naam. Inmiddels komt Levi ongeveer 16.100 keer voor, met name als eerste naam.

In de Verenigde Staten, Canada en Australië is de naam ook geliefd. Hij staat in al deze landen in de top 30.

Veel beroemdheden noemden hun zoon Levi, wat misschien iets met de toenemende populariteit te maken heeft. Zo heten de zoons van acteur Matthew McConaughey, politicus Bernie Sanders, zangers Sheryl Crow en regisseur Guy Ritchie allemaal Levi.

De naam wordt ook wel gespeld met een y, dus Levy. Deze variant komt echter niet zo vaak voor, in totaal ongeveer 850 keer.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Levy

Levi Strauss

Levy is afgeleid van Levi. De Amerikaanse kledingfabrikant Levi Strauss (1829-1902) heeft samen met kleermaker Jacob Davis (1834-1908) de spijkerbroek ontworpen. Strauss leverde kleding en andere benodigdheden aan goudzoekers en pioniers in het Westen.

De broeken werden door Davis verstevigd met klinknagels. De stevige broeken werden al snel erg populair. Doordat Amerikaanse soldaten in de Tweede Wereldoorlog een aangepast model van de oorspronkelijke broek droegen, werd deze ook in Europa bekend.

Langzamerhand raakte de spijkerbroek steeds meer ingeburgerd en tegenwoordig is het merk Levi’s niet meer uit de mode weg te denken.

Levi van Kempen

Levi van Kempen is een Nederlandse acteur en presentator. Hij was te zien in Gooische Vrouwen en Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarnaast leent hij zijn stem aan de Nederlandse nasynchronisaties van verschillende kinderseries op Nickelodeon en Disney Channel.

Zachary Levi

Zachary Levi is een Amerikaanse acteur. Hij speelde in films als Alvin and the Chipmunks en Tower Heist. Kinderen zullen zijn stem waarschijnlijk herkennen. Deze was te horen in de Engelse versie van de Disneyfilm Rapunzel.

Levi Finland

Levi is de naam van een skiresort in Fins Lapland. De World Cup skiën wordt hier georganiseerd. Het plaatsje ligt boven de poolcirkel. Hierdoor ligt er tussen november en mei altijd sneeuw. Op 21 juni gaat de zon hier niet onder.

Namen die lijken op Levy

Leevi

Bekijk ook deze namen

Stijn, Luuk, Johannes, Dex, Ties, Thijs, Jan, Otis, Floris, Tijn