Ervin

Ervin is afgeleid van Erwin

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Ervin
  • Geboortekaartjes met de naam Ervin
  • Geboortekaartjes met de naam Ervin
  • Geboortekaartjes met de naam Ervin
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ervin?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ervin

 0%
 0%
 0%
 0%
 0%
 0%

Welke kenmerken vind je bij Ervin passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ervin

Erwin is een Slavische jongensnaam die is afgeleid van Erwin. De precieze betekenis van de Germaanse naam Erwin is niet bekend. De naamstam ‘win’ betekent ‘vriend’. ‘Er’ kan afgeleid zijn van ‘her’, dat ‘leger’ betekent, maar ook van ‘arn’, dat staat voor ‘arend’. Daarnaast was de naamstam ‘er’ ook bekend, deze betekende ‘eer’.

Aantallen en varianten Ervin

De naam Ervin komt niet vaak voor in Nederland. Er zijn nog geen 100 mannen en jongens die zo heten.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Ervin

Ervin is afgeleid van Erwin. Erwin Schrödinger (1887-1961) was een beroemde natuurkundige. Hij ontving in 1933 de Nobelprijs voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de kwantummechanica.

Een van de stromingen in de kwantummechanica beweerde dat het bestaan van een deeltje pas zeker is als het waargenomen wordt. Schrödinger vond deze gedachte veel te ver gaan en dat probeerde hij duidelijk te maken met een gedachte-experiment dat bekend zou worden als ‘Schrödingers kat’.

Dit gedachte-experiment gaat als volgt: stel dat men een kat op zou sluiten in een afgesloten kist met daarin een vergif en een buisje met radioactief materiaal. Dit vergif komt vrij als een atoom van dit radioactieve materiaal vervalt, maar het is van tevoren niet te voorspellen of dit gebeurt of niet. Zolang de kist niet geopend wordt is het dus ook niet mogelijk te zeggen of de kat dood is of leeft. Dat betekent dat de kat, totdat er een waarneming plaatsvindt, zowel dood als levend is.

Hoewel Schrödinger hiermee wilde aantonen dat het onzinnig is om te zeggen dat het bestaan van een deeltje onzeker is tot het waargenomen wordt (immers, hoe kan iets zowel niet als wel bestaan; een kat kan toch ook niet zowel dood als levend zijn), wordt zijn experiment tegenwoordig gebruikt bij de uitleg van de kwantummechanica.

Namen die lijken op Ervin

Arvin

Bekijk ook deze namen

Joshua, Sepp, Mohamed, Guus, David, Amir, Alexander, Oscar, Tim, Ties