Community
Nutteloze aankopen babyuitzet

Je kent het wel: in de maanden naar de bevalling toe koop je van alles voor je baby. Bij veel artikelen denk je dat het ooit van pas kan komen, of je vindt het gewoon heel schattig. Maar wanneer je kindje er is, blijven een heleboel artikelen onaangeraakt in de hoek van de babykamer liggen. Was het zonde om ze te kopen? Hieronder lees je hoe jullie hierover denken.

De babyuitzet

Spullen die je tijdens je zwangerschap voor je kindje of voor de babykamer koopt, noem je ook wel de babyuitzet. Het gaat hierbij om alles wat je baby nodig heeft. Denk aan rompers, flessen, luiers en nog veel meer. Maar er zijn ook wel eens dingen waarvan je achteraf denkt: waarom heb ik dit ooit gekocht? Hieronder lees je wat jullie meest nutteloze aankopen zijn.

Jullie meest nutteloze aankopen van de babyuitzet

Lenen

“De meeste dingen heb ik geleend. Neem nu bijvoorbeeld jasjes voor een baby. Superleuk en schattig, maar ik gebruik ze nooit. Als mijn kleine in de kinderwagen ligt, heeft ze een pak aan. In het autostoeltje zit ze in een wikkeldeken.”
– Ang6

Verkeerde gekocht

“Ik kocht een kleine luieremmer. Op zich is het een heel fijn ding en werkt hij prima, maar we hadden gewoon meteen de grote versie moeten kopen. Nu willen we die alsnog…”
– AmandyZ

Te veel van hetzelfde

“Ik heb twee kruiken gekocht, terwijl één kruik ook voldoende was geweest. En knuffels… Ik heb deze niet zelf gekocht, maar man, man, man. Ik kan geen knuffels meer zien.”
– Cassie_

Geen zin in onhandige kleertjes

“In die eerste tijd heb je echt geen zin in gebreide vestjes met knoopjes en shirtjes zonder stretch die over het hoofdje moeten. Helaas heb ik deze wel gekocht. Onze kleine man heeft echt gewoond in makkelijke rompers en overslagshirts. Dat scheelt een heleboel frustratie, vooral ’s nachts.”
– ThS1

Hebben, hebben, hebben

“Ik schafte een draagzak aan. Deze heb ik met mijn hormonenkop gekocht tijdens mijn eerste zwangerschap want tja: hebben, hebben, hebben! Uiteindelijk heb ik de draagzak maar twee keer gebruikt. Gelukkig heb ik nu tijdens mijn derde zwangerschap geen last van hormonale koopaanvallen.”
– WelcomeBabyNmbr3

Krap bij de benen

“Ik vond boxpakjes verschrikkelijk. Die zaten nooit goed: altijd te krap bij de benen. Ik heb ze twee dagen gebruikt en toen weggedaan. Een broek en truitje vond ik veel fijner bij mijn kind. Zeker bij het verschonen.”
– DCL5

Weg met die overslagdeken

“Een overslagdeken was niet nodig geweest. Ik dacht dat deze heel handig zou zijn voor in de autostoel. Maar ten eerste verdwijnt mijn baby erin en ten tweede ligt ze met haar wangen tegen het klittenband aan. Hierdoor beschadigd haar huidje. Totaal niet handig, dus!”
– Mommytobe24

Nooit gebruikt

“Maatverdelers voor de kledingkast waren overbodig. Ze hangen er nu voor de leuk, maar ze draagt verschillende maten door elkaar. Bovendien hebben we nu gewoon een rek met ‘kleding in gebruik’ en ‘kleding nog te groot’.”
– Mommytobe24

Verkeerd ingeschat

“Al voor we überhaupt aan een kindje begonnen, zag ik het al helemaal voor me: zo’n mooie, comfortabele hangmat voor in de box. Ergonomisch, superfijn. Een lekker nestje voor onze kleine. Dat ding werd dus gekocht. Je raadt het al: ons kind had er niets mee. Die liet zich niet wegleggen. Als hij er een kwartier in ligt, is dat eigenlijk al te lang voor hem.”
– EefjeDePeefje

De slaapzak als uitkomst

“Alle dekens en lakens voor de wieg en het ledikant heb ik amper gebruikt. Ik had een heleboel beddengoed gekocht, maar mijn kleine schopte alles van zich af. Ze lag in de kraamweek al in een slaapzak.”
– Luutje79

Leuk, maar niet praktisch

“Babyslofjes zien er leuk uit, maar je krijgt ze voor geen meter aan en je kleine trappelt ze ook binnen twee minuten weer uit.”
– Snowwhite88

Onhandig groot

“Een echte miskoop was mijn voedingskussen. Hij was veel te groot voor in bed toen ik zwanger was. Onder een deken liggen met mijn man en zo’n groot kussen was zo onhandig. Ik stopte gewoon een kussentje van de bank tussen mijn knieën om op mijn zij te slapen. Nu ik bevallen ben, vind ik hem nog steeds onhandig groot. Ik gebruik gewoon een normaal kussen onder mijn arm. Zonde van het geld…”
– Mommy2022

Overbodig

Mutsjes waren voor mij overbodig. Mijn zoontje is geboren in juni en na zijn geboorte was er meteen een hittegolf van twee weken. Hij heeft er wel een paar gedragen. Hij had alleen nogal een groot hoofd, dus veel mutsjes pasten ook niet.”
– NorthA24

Tweede kans

“Ik heb net als de rest zoveel overbodige spullen en kleding gekocht… Ik voel me haast verplicht om een tweede te krijgen, zodat de spullen alsnog gebruikt en/of gedragen worden.”
– Newinbabytown

Praat mee!
Wat was een nutteloze aankoop van jouw babyuitzet? Laat het weten en praat mee over dit onderwerp >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app