In samenwerking met logo Kaartje2go
overzicht van geboortekaartjes trends in 2020

Zodra je op zoek gaat naar een mooi geboortekaartje, ontdek je snel genoeg dat er allerlei verschillende vormen, kleuren en thema’s zijn. Welk kaartje jou uiteindelijk het meest aanspreekt, is natuurlijk persoonlijk. Voor wie nog inspiratie zoekt: dit worden de trends voor geboortekaartjes in 2022.

Geboortekaartjes trends 2022

Dit zijn de vijf populairste geboortekaartjes trends van dit moment:

  • Beestenboel
  • Jungle
  • Naturel
  • Regenboogjes
  • Sterrenstof
Geboortekaartjes in het thema Beestenboel

Beestenboel

Geboortekaartjes met dieren zijn al lange tijd een trend. Voorheen waren vooral landdieren en schattige babydiertjes populair. Zeedieren op geboortekaartjes zijn de nieuwste trend. Wat dacht je van een vriendelijke walvis of een vrolijke dolfijn? Kies anders voor een schattig boerderijdier, zoals een lammetje of kalfje, of een stoer dier uit de jungle.

Tip van Kaartje2go: kies een kaart die bij de naam van je kleine past. Zo kan je bij de naam Fos een vosje op de geboortekaart zetten of een roodborstje bij de naam Robin.

Met een geboortekaartje met dieren kan je op een mooie manier jullie gezin afbeelden. Denk bijvoorbeeld aan twee volwassen leeuwen met een welpje. Als er al oudere broers of zussen zijn, kan je meerdere welpjes afbeelden. Zo wordt het een gezellige beestenboel op het geboortekaartje!

Geboortekaartjes in het thema Jungle

Jungle

De jungletrend is niet alleen populair in de babykamer; geboortekaartjes met het jungle thema zijn ook razend populair en blijven dat ook in 2022. Een mooie kleur groen is vaak de basis van een voorkant gevuld met botanische bladeren en stoere dieren zoals tijgers en luipaarden.

Dit thema werkt natuurlijk heel goed voor zowel geboortekaartjes voor jongens als voor meisjes. Houd je het geslacht van je kleine nog tot de geboorte geheim? Dan is dit misschien wel het ideale thema voor jou!

Geboortekaartjes in het thema Naturel

Naturel

Ga je liever voor een neutraal geboortekaartje met een rustige uitstraling? Dan vind je vast jouw ideale design tussen de collectie van naturel geboortekaartjes. Deze kaarten bestaan uit simpele illustraties en natuurlijke elementen. Je ziet veel kleuren als oker, terra, donkergroen en -blauw en vormen die rechtstreeks uit de natuur komen.

Tip van Kaartje2go: heb je natuurlijke tinten gebruikt om de babykamer in te richten? Dan is het misschien wel leuk om dezelfde kleuren op de kaart terug te laten komen.

Geboortekaartjes in het thema Regenboogjes

Regenboogjes

Een regenboog staat symbool voor verbondenheid en is daarmee de perfecte uitstraling voor jullie geboortekaartje. Regenbogen kom je al veel tegen op posters, babykleding en speelgoed voor kinderen. En nu zijn er ook geboortekaartjes met regenbogen in zachte tinten verkrijgbaar. Het maakt niet uit of je in verwachting bent van een jongen of een meisje, met een regenboog op je geboortekaartje zit je altijd goed!

Wist je dat…?

…je de kleur van de meeste kaarten bij Kaartje2go kan aanpassen? Als je een mooie kaart gevonden hebt maar de kleur het nét niet is, kan je deze dus eenvoudig aanpassen in de editor. Handig!

Geboortekaartjes in het thema Sterrenstof

Sterrenstof

Met geboortekaartjes in het thema ‘Sterrenstof’ kan je alle kanten op. Deze kaarten hebben vaak donkere kleuren die een stoere en luxe uitstraling geven. Liever een lichtere kleur? Ook dat is mogelijk, inclusief waterverfillustraties van sterren. Kies anders voor een geboortekaartje met een zon of maan, of een met een sterrenhemel afgebeeld. Helemaal leuk als je je kind de naam Sterre hebt gegeven! Met dit thema is er voor ieder wat wils.

Of wat dacht je van geboortekaartjes met het sterrenbeeld van je kindje erop? Als je een extra exemplaar voor jezelf bestelt, kan je het kaartje mooi inlijsten en op de babykamer neerzetten. Zo heb je alvast een schitterende aanvulling op de inrichting. Dit kan je overigens altijd doen, onafhankelijk van welk geboortekaartje je uiteindelijk kiest.

Test de naam op het geboortekaartje

Heb je al een babynaam in gedachten en ben je benieuwd hoe deze op het geboortekaartje staat? Of twijfel je nog tussen verschillende namen en wil je kijken of een geboortekaartje de doorslag kan geven? Probeer dan de unieke Naamtester van Kaartje2go uit. Hiermee kan je de naam invullen die je je kindje gaat geven. Vervolgens verschijnt de naam op alle geboortekaartjes in de collectie, waardoor je gelijk kan bekijken hoe het eruit komt te zien. Ideaal!