Maxim

Maxim is afgeleid van Maximiliaan

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Maxim?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Maxim

42%
69%
38%
20%
11%
26%

Welke kenmerken vind je bij Maxim passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Maxim

Maxim is afgeleid van Maximiliaan. Maximiliaan is een Latijnse naam, afkomstig van het woord ‘maximus’. Dit betekent ‘de grootste’. Oorspronkelijk was Maximus een eretitel voor succesvolle legeraanvoerders, later werd het een naam.

Aanvankelijk werd de naam Maximiliaan vooral in adellijke kringen gebruikt. Vanaf de zestiende eeuw kwam de naam ook in andere lagen van de bevolking in gebruik.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Maxim

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Maxim als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Maxim per jaar gegeven is

Maxim is afgeleid van Maximiliaan. Bijna 3.000 mannen heten Maximiliaan. Deze naam wordt iets vaker als eerste naam dan als volgnaam gebruikt. Maximus komt in Nederland nauwelijks meer voor.

De meest gebruikte variant is Max. Deze naam wordt door 17.500 mannen en jongens gedragen. Rond 2000 werd hij erg veel gebruikt.

Maxime wordt zowel als jongens- en als meisjesnaam gebruikt. 4.000 meisjes dragen deze naam, vrijwel allemaal zijn ze na 1990 geboren. Als jongensnaam is hij al langer in gebruik en komt hij zo’n 700 keer voor.

Andere varianten zijn Maxim, Maximilian en Maxine. Maxim komt zo’n 2.500 keer voor, Maximilian en Maxine allebei ongeveer 600 keer. Maxima wordt nauwelijks gebruikt.

Namen die lijken op Maxim

Max, Maxima, Maximilian, Maximus, Maxime, Maxine

Bekijk ook deze namen

Tobias, Thijs, Kai, Mohamed, Ezra, Hidde, Jens, Tygo, Jan, Jace