Johanna

Johanna is afgeleid van Johannes

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Johanna
  • Geboortekaartjes met de naam Johanna
  • Geboortekaartjes met de naam Johanna
  • Geboortekaartjes met de naam Johanna
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Johanna?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Johanna

41%
21%
65%
12%
9%
16%

Welke kenmerken vind je bij Johanna passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Johanna

Johanna is afgeleid van Johannes. Johannes is een Hebreeuwse naam die ‘God is genadig’ betekent. Johannes is bekend uit de Bijbel en was al vroeg een populaire naam, allereerst vanwege Johannes de Doper, maar ook door Johannes, de discipel van Jezus.

Johanna wordt al eeuwenlang in Nederland gebruikt.

Aantallen en varianten Johanna

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Johanna als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Johanna per jaar gegeven is

Johanna is een zeer populaire meisjesnaam. Het is de meest geliefde variant op de naam Johannes. 889.000 vrouwen en meisjes en bijna 10.000 mannen en jongens dragen deze naam.

Johanna is al eeuwen in gebruik en is jarenlang razendpopulair geweest. In 1946 werden bijna 10.000 meisjes geboren die Johanna als voornaam kregen, en nog eens ruim 12.000 die de naam als volgnaam kregen. Tegenwoordig wordt Johanna vaker als volgnaam gegeven dan als eerste naam.

Joanna is de naam van ruim 25.500 vrouwen. Geschreven als Joanne komt hij ongeveer 6.000 keer voor. De verkorte vorm Joan wordt voor zowel meisjes als jongens gebruikt. 5.500 vrouwen en 2.000 mannen heten zo.

Niet alleen de Engelse, ook de Franse variant is geliefd. Bijna 13.000 mannen en 1.500 vrouwen heten Jean. Jeanne komt 12.000 keer voor, Jeanette 10.000 keer. 4.000 vrouwen heten Jeanine. Andere varianten zijn Jeanet, Jeane, Jeannine en Jeannet.

Johanna is afgeleid van de jongensnaam Johannes. Nog steeds is Johannes een bijzonder veel gebruikte naam. Er zijn meer dan 984.000 mannen die Johannes heten. Daarnaast zijn er ook nog eens 7.000 vrouwen die deze naam dragen. Daarmee is Johannes verreweg de populairste naam met een J.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Johanna

Visions of Johanna

Visions of Johanna is een bekend nummer van Bob Dylan uit 1966. Diverse critici beoordelen dit nummer, en dan vooral de songtekst, als een van Dylan’s beste prestaties.

Bekijk ook deze namen

Ella, Fenne, Linde, Lieke, Fien, Mia, Elise, Lisa, Liz, Sarah