Yoni

Yoni is afgeleid van Johannes

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Yoni
  • Geboortekaartjes met de naam Yoni
  • Geboortekaartjes met de naam Yoni
  • Geboortekaartjes met de naam Yoni
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Yoni?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Yoni

65%
42%
12%
50%
35%
19%

Welke kenmerken vind je bij Yoni passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Yoni

Yoni is een naam die aan jongens en meisjes gegeven wordt. De naam stamt waarschijnlijk af van Johannes. Dit is een Hebreeuwse naam die ‘God is genadig’ betekent. Johannes is bekend uit de Bijbel en was al vroeg een populaire naam, allereerst vanwege Johannes de Doper, maar ook door Johannes, de discipel van Jezus.

Johannes was eerst vooral in de oosterse kerk populair, maar met de kruistochten kwam deze naam mee naar het westen, waar hij in veel landen al snel de meest voorkomende naam werd.

Aantallen en varianten Yoni

De naam Yoni komt sinds de jaren ’70 in Nederland voor en wordt aan jongens en meisjes gegeven. Er zijn ongeveer 400 vrouwen en 200 mannen met deze naam.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Yoni

Yoni is afgeleid van Johannes. De reformator Johannes Calvijn (1509-1564) was een Frans-Zwitserse theoloog. Na zijn studie in Parijs, eerst theologie, later rechten en letteren, ging Calvijn over naar de Reformatie. Heel belangrijk werd Calvijns Institutie, waarin hij zijn zienswijze op het geheel van het christelijk geloof beschreef.

Johannes Calvijn werd predikant in Genève, waar hij probeerde de kerk te hervormen. Na een geschil met het stadsbestuur werd hij verbannen uit de stad. Enkele jaren later vroeg men hem weer terug te keren. Tijdens zijn tweede periode in Genève begon Calvijn de kerk te institutionaliseren. Ook bleef hij veel geschriften publiceren, waarmee hij internationaal grote invloed uitoefende.

Bekijk ook deze namen

Levi, Luca, Sam, Juul, Quinn, Daan, Floor, Jayden, Bo, Isa