Ali

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ali?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ali

36%
52%
22%
21%
21%
33%

Welke kenmerken vind je bij Ali passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ali

Ali is een Arabische jongensnaam met de betekenis ‘hoog’ of ‘verheven’. Ook wordt de naam gebruikt als meisjesnaam, maar dan stamt hij af van Adelheid. Meer informatie hierover bij Aalt en Alice.

Aantallen en varianten Ali

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Ali als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Ali per jaar gegeven is

In Nederland heten zo’n 5.500 mannen Ali, iets meer dan de helft van hen heeft de naam als eerste naam. Als jongensnaam is hij sinds de jaren zeventig in opkomst gekomen.

De vrouwelijke variant Aaliyah komt ruim 1.100 keer voor. Deze naam werd vooral populair door het succes van zangeres Aaliyah. Vooral na haar tragische dood in een vliegtuigongeluk in 2001 neemt het gebruik van deze meisjesnaam sterk toe. Varianten op deze naam die regelmatig voorkomen zijn Aliyah, Aliya, Alya en Alia.

Wetenswaardigheden Ali

Ali Baba

Het verhaal van Ali Baba en de veertig rovers is welbekend. De arme Ali Baba ziet bij toeval hoe een bende van veertig rovers, beladen met buit, hun geheime schuilplaats betreden onder het uitspreken van de woorden ‘sesam, open u’.

In de nacht gaat hij erheen en neemt een deel van het goud mee. Na tal van verwikkelingen, waarbij Ali’s broer en een aantal rovers het leven laten, weet Ali de schat veilig te stellen en kan hij met zijn kinderen en kleinkinderen van een leven zonder geldzorgen genieten.

Ali B.

Ali B. is de artiestennaam van Ali Bouali. Hij is een succesvolle Nederlandse rapper en cabaretier. Daarnaast is hij regelmatig te zien in De wereld draait door. Ali B. had hits als Leipe Mocro Flavour en Rampeneren. Daarnaast maakte hij televisieprogramma’s voor de publieke omroep.

Namen die lijken op Ali

Alia, Alya, Aliya, Aliyah, Aaliyah

Bekijk ook deze namen

Sem, Jayden, Juul, Luca, Daan, Floor, Quinn, Bo, Puck, Isa