Alia

Alia is afgeleid van Ali

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Alia?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Alia

20%
60%
20%
40%
60%
20%

Welke kenmerken vind je bij Alia passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Alia

Alia is afgeleid van Ali. Ali is een Arabische jongensnaam met de betekenis ‘hoog’ of ‘verheven’. Ook wordt de naam gebruikt als meisjesnaam, maar dan stamt hij af van Adelheid. Meer informatie hierover bij Aalt en Alice.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Alia

Alia is afgeleid van Ali. In Nederland heten zo’n 5.500 mannen Ali, iets meer dan de helft van hen heeft de naam als eerste naam. Als jongensnaam is hij sinds de jaren zeventig in opkomst gekomen.

De vrouwelijke variant Aaliyah komt ruim 1.100 keer voor. Deze naam werd vooral populair door het succes van zangeres Aaliyah. Vooral na haar tragische dood in een vliegtuigongeluk in 2001 neemt het gebruik van deze meisjesnaam sterk toe. Varianten op deze naam die regelmatig voorkomen zijn Aliyah, Aliya, Alya en Alia.

Website van het Jaar 2020

Help ons met je stem

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Stemmen is binnen een minuut gedaan. Help jij ons met je stem?

Stem nu

Wetenswaardigheden Alia

Ali Baba

Alia is afgeleid van Ali. Het verhaal van Ali Baba en de veertig rovers is welbekend. De arme Ali Baba ziet bij toeval hoe een bende van veertig rovers, beladen met buit, hun geheime schuilplaats betreden onder het uitspreken van de woorden ‘sesam, open u’.

In de nacht gaat hij erheen en neemt een deel van het goud mee. Na tal van verwikkelingen, waarbij Ali’s broer en een aantal rovers het leven laten, weet Ali de schat veilig te stellen en kan hij met zijn kinderen en kleinkinderen van een leven zonder geldzorgen genieten.

Ali B.

Ali B. is de artiestennaam van Ali Bouali. Hij is een succesvolle Nederlandse rapper en cabaretier. Daarnaast is hij regelmatig te zien in De wereld draait door. Ali B. had hits als Leipe Mocro Flavour en Rampeneren. Daarnaast maakte hij televisieprogramma’s voor de publieke omroep.

Namen die lijken op Alia

Alya, Aliya, Aliyah, Aaliyah

Bekijk ook deze namen

Eline, Hailey, Hanna, Naomi, Veerle, Esmee, Amy, Emily, Zoë, Femke