Liam

Liam is een erg populaire jongensnaam

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Liam
  • Geboortekaartjes met de naam Liam
  • Geboortekaartjes met de naam Liam
  • Geboortekaartjes met de naam Liam
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Liam?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Liam

47%
72%
13%
28%
12%
32%

Welke kenmerken vind je bij Liam passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Liam

Liam is een jongensnaam en de Ierse variant op de Germaanse naam Wilhelm. Deze naam is een samenstelling van twee naamstammen. ‘Wil’ betekent ‘wilskracht, streven’ en ‘helm’ staat voor ‘helm, beschermer, koning’. Wilhelm is al vanaf de vroege middeleeuwen een veelgebruikte naam, die in allerlei varianten voorkomt.

De naam Wilhelm kwam naar het Verenigd Koninkrijk via het Franse Guillaume. Daar verbasterde de naam verder naar het moderne William. Die naam wordt in Engelstalige landen nu vaak gebruikt. Liam is dus een afkorting waarbij niet de eerste, maar de laatste lettergreep van de naam is gebruikt.

Aantallen en varianten Liam

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Liam als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Liam per jaar gegeven is

Liam is een populaire jongensnaam. De naam wordt sinds 1990 steeds vaker gebruikt en de populariteit ervan is de afgelopen jaren sterk gestegen. In 2020 behaalde hij zelfs een gedeelde derde plaats in de top 10 van populairste jongensnamen. Hij deelde deze plaats met Lucas. In totaal komt Liam ruim 8.000 keer voor.

Vooral vanaf 2012 is een grote stijging te zien in het aantal jongens dat Liam genoemd wordt. Mogelijk heeft dat te maken met de doorbraak van de Engelse boyband One Direction. Een van de zangers uit deze popgroep heet Liam Payne. Het is daarbij wel opvallend dat in Engeland de naam niet verder kwam dan plaats 46.

Behalve in Engeland doet deze naam het wereldwijd erg goed. In de Verenigde Staten was Liam in 2017 zelfs de vaakst gegeven jongensnaam. Ook in landen als Canada, Zweden en België stond hij in de top drie.

Variant Liyam wordt pas vanaf 2010 gebruikt en komt ongeveer 100 keer voor.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Liam

Liam Payne

Liam Payne is een van de vijf leadzangers van de populaire boyband One Direction. Via een talentenshow werd de band gevormd uit vijf solo-audities die net niet goed genoeg bevonden werden. De jongens scoorden talloze hits, zoals What Makes You Beautiful en Story of My Life.

Liam Hemsworth

Liam Hemsworth speelde een van de hoofdrollen in de verfilming van The Hunger Games-trilogie. Daarnaast speelde hij in films als The Expendables en Love and Honor. Liam komt uit een succesvolle familie. Broers Chris en Luke acteren ook allebei.

Liam Gallagher

Liam Gallagher, voluit William John Paul Gallagher, is de leadzanger van de Britse popband Oasis. Met Oasis scoorde Liam wereldhits, waarvan Wonderwall de meest bekende is. Nadat de broer van Liam uit de band stapte, veranderden de overige bandleden de naam in Beady Eye.

Namen die lijken op Liam

Liyam, Lyam

Bekijk ook deze namen

Jaxx, Mohamed, Senn, Kai, Jax, Thijs, Ezra, Mohammed, Fedde, Ties