pastinaaksoep

Pastinaaksoep is een heerlijk aards gerecht met een zoete toon. Het recept is zo samengesteld dat het die vitamines bevat die je tijdens je zwangerschap extra goed kunt gebruiken. Dit recept is geheel zwangerschapsproof!

Ingrediënten pastinaaksoep - 6 personen

Daarom zo goed voor je!
Pastinaak is een uitstekende natuurlijke bron van foliumzuur. Daarnaast is pastinaak rijk aan vitamine C.

  • 1 kilo pastinaak
  • 2 Granny Smith appelen
  • 2 flinke aardappelen
  • 1 1/2 l water
  • 3 blokjes kippenbouillon (voor een vegetarische variant gebruik je groentebouillon)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml room
  • Snufje (cayenne)peper
  • Zout naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de pastinaak in stukken van gelijke grootte. Verwijder het vezelige hart van de grotere pastinaken. Schil de appelen, verwijder de harten en snij deze in stukken van ongeveer dezelfde grootte. Hussel de pastinaak en de appelen om met olie en een klein beetje zout. Spreid de pastinaak en appel uit op een bakplaat die met aluminiumfolie bedekt is (makkelijker met schoonmaken!) en gaar 30 minuten in de oven.

Doe de geroosterde pastinaak en appel in een pan met de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen. Vul dit aan met anderhalve liter water en los drie blokjes bouillon op in het water terwijl je het aan de kook brengt. Laat op een zacht vuur doorkoken tot de aardappelen helemaal zacht en gaar zijn.

Pureer de soep met een staafmixer totdat de soep helemaal glad is. Voeg de room toe, roer door en verwarm het geheel goed. Breng op smaak met zout en (cayenne)peper.

De room kan eventueel achterwege gelaten worden voor een minder calorierijk resultaat.

Serveertip: lekker met croutons!