Baby in babybadje

Een babybadje lijkt op een gewoon bad, alleen dan in het klein. Deze is zo gemaakt dat je baby comfortabel kan badderen en jij hem makkelijk kan wassen. Traditioneel is een babybadje van hard-plastic.

Waarom een babybadje

Er zijn alternatieven om je baby te wassen, maar een babybadje is ideaal. Hieronder een overzicht van 4 alternatieven. Hoewel deze allemaal ook hun voordelen hebben, hebben ze ook een groot nadeel ten opzichte van het babybadje.


Welkom in onze wereld

Als er een kleintje komt, gaat er een wereld voor je open. Gelukkig is elke stap die jij voor het eerst zet, al door ontelbare ouders een keer gemaakt. Prénatal is er voor al je vragen, zodat jij kunt genieten van je kleine wonder.

Ontdek hier onze wereld
  • Tummy tub

    Voor een pasgeboren baby is een Tummy tub heerlijk. De vorm geeft hem het gevoel weer in de baarmoeder te zitten. Dit heeft een ontspannende werking op je baby. Nadeel is dat het erg lastig is om je baby daadwerkelijk te wassen.

  • Gewoon bad

    Als je zelf een bad hebt, voelt het aanschaffen van een babybadje misschien wat overdreven. Een gewoon bad is echter veel te groot voor je baby. Je verspilt hierdoor een hoop water, dat bovendien snel afkoelt. Daarnaast is je baby in een gewoon bad wassen niet makkelijk. Je moet zelf in een ongemakkelijke positie om je baby vast te houden en probeer hem dan nog maar eens rustig te wassen.

  • Douchen

    Met je baby onder de douche staan kan erg fijn zijn voor je baby, maar is minder rustgevend dan een badje. Je baby ligt in een badje heerlijk in het warme water en kan dan helemaal tot rust komen. Daarnaast vraagt douchen met je baby in je eentje wat meer voorbereiding. Als je met zijn tweeën bent, is het makkelijker. Dan kan je partner je kindje aangeven en na het douchen weer aanpakken. Douchen met je baby wordt een succes met dit stappenplan.

  • Met een washand

    Je kan je baby op de commode wassen met een washand. Dit scheelt een hoop gedoe en is lekker snel. De temperatuur in de kamer moet echter behoorlijk hoog zijn, wil je baby het niet koud krijgen. Daarnaast is het voor je baby natuurlijk lekkerder om gewoon in het warme water te badderen.

Babybadje met standaard

Op onze baby uitzetlijst staat een babybadje met standaard. Als je een geschikte plek hebt waar het babybadje op kan staan is dit niet per se nodig, maar in veel gevallen is een badstandaard wel erg handig. Dit zorgt ervoor dat het babybadje op een prettige hoogte is om je baby te wassen. Bovendien is dit een verplichting vanuit de Arbowetgeving van je kraamverzorgster.

Soorten babybadjes

Een babybadje is best groot en neemt veel plaats in. Een opblaasbaar of opvouwbaar babybad scheelt dan een hoop ruimte. Deze kan je na gebruik een stuk makkelijker opbergen.

Er zijn ook steeds luxere babybadjes beschikbaar. Deze hebben bijvoorbeeld een zitvlak met anti-slib, geïntegreerde thermometer of een afvoersysteem voor het water. Uiteraard hoort hier ook een bepaald prijskaartje bij.

Hoelang gebruik je een babybad

Tot welke leeftijd je een babybadje kan gebruiken is afhankelijk van de afmetingen van het badje en hoe groot en zwaar je kind is. Er zijn kinderen van 4 die nog met veel plezier in een babybadje zitten, hoewel dit zelfs in de grotere badjes behoorlijk krap is.