Blog

Een zwangerschap is voor jou spannend en nieuw, maar dat geldt natuurlijk ook voor je partner. Soms hebben partners dan ook vragen of opmerkingen die voor jou vanzelfsprekend lijken, maar voor hen nog totaal onduidelijk zijn. Dit leidt wel eens tot grappige momenten…

Nieuwe ervaring

De bevalling en zwangerschap zijn niet niks. Jij en je partner leren allerlei nieuwe dingen. Dingen waar jullie van tevoren waarschijnlijk niet eens aan hebben gedacht. Met zo’n belangrijke gebeurtenis spoken er allerlei vragen en opmerkingen in je hoofd rond, maar ook zeker in die van je partner. Hieronder lees je de grappigste uitspraken van partners.

Grappigste uitspraken van partners

Een duwtje geven

“Mijn lief tegen de gynaecoloog nadat werd vastgesteld dat mijn placenta nog steeds niet verder was verschoven bij de 32 weken: ‘Kunnen jullie niet even met een schoenlepel naar binnen en die placenta een duwtje geven of zo?’”
– BlissfulMara

Informatieavond

“Tijdens mijn eerste zwangerschap gingen we naar een informatieavond over bevallingen. We waren op de terugweg, dus ik zeg tegen hem: ‘Toch wel goed voor jou dat we hierheen zijn geweest, he?’ De reactie van mijn man: ‘Ja, zeker… wat is een wee eigenlijk?’ Ik plaste bijna in mijn broek van het lachen.”
– Sien1986

Bouillon

“Mijn vriend vond het vruchtwater op bouillon lijken. Ons dochtertje had in het vruchtwater gepoept… Deze uitspraak is ook bijna het enige dat ik me nog goed kan herinneren aan de hele bevalling.”
– EsJ98

Gaatje prikken

“Ik heb heel veel vocht in mijn voeten en enkels. De reactie van mijn vriend: ‘Schat, dat ziet er echt niet goed uit hoor. Zeg maar tegen de verloskundige dat ze er iets aan moeten doen. Medicijnen geven of er een gaatje in prikken.’ Helaas, de verloskundige wilde er geen gaatjes in prikken…”
– A1996

Hogedrukgebied

“Mijn vriend tijdens de eerste echo: ‘Het lijkt wel een weerkaart met een hogedrukgebied.’ En vervolgens toen we zeker wisten dat het één baby was: ‘Nu kunnen het er echt geen twee meer worden, toch?’”
– CarB88

Goed voorbereid

“Aan het begin van mijn zwangerschap vond mijn man het allemaal nogal overweldigend. Hij wilde vooral graag heel goed voorbereid zijn. Hij vroeg: ‘Wat eet een baby eigenlijk?’”
– AnneEZ

Trilfunctie

“In coronatijd had ik een inwendige echo. Via videobellen was mijn man er ook bij. Hij grapte of het inwendige echoapparaat ook een trilfunctie had. De echoscopiste en ik waren lang stil, rollend met de ogen. *Krekelgeluidjes*”
– Freeze

Wachten in de kroeg

“Mijn man kan totaal niet tegen bloed en ziekenhuizen. Het eerste wat hij vroeg toen we erachter kwamen dat ik zwanger was: ‘Kan ik bij de bevalling niet net zoals vroeger in de kroeg wachten totdat ze me komen ophalen?’”
– Tems 87

Voor niks vroeg wakker

“Mijn man vroeg tijdens de bevalling aan de verloskundige of ze wel zeker wist dat de baby er al aankwam. Ik moest poepen bij de eerste persweeën en hij dacht even dat dat gewoon dwars zat en ik hem voor niks zo vroeg wakker had gemaakt…”
– Denise25

Abseilen met de baby

“Ik stuurde een Marktplaats-advertentie van een tripp trapp stoel met toebehoren naar mijn vriend door. Op de laatste foto was alleen het tuigje te zien. Mijn vriend: ‘Huh, zit er abseil gear bij?’”
– Madeliefde81

Geen haar meer over

“De kop van mijn vriend vertrok toen ze zeiden dat het een meisje wordt. Niet dat hij het niet wilt, maar voor meisjes ben je nou eenmaal wat strenger, helemaal als vader. We kwamen thuis en het eerste wat hij zei was: ‘Als ze net als haar moeder wordt, heb ik straks geen haar meer over op mijn hoofd.’”
– R-J-M

Lange zwangerschap

“Geen grappige opmerking van een partner, maar van een collega. Ik had net aangekondigd dat ik zwanger was en vanwege corona werkten we allemaal thuis. Ik kwam een keer op kantoor, zegt mijn mannelijke collega: ‘Oh, je bent nog steeds zwanger? Ik dacht dat je al bevallen was.’ Ja, knul, een zwangerschap duurt namelijk negen maanden…”
– Pasjuh

Navelstreng

“Mijn vriend dacht dat de navelstreng van de baby verbonden is met mijn navel en dat de baby hieruit zijn voeding krijgt. Oh ja, en dat scheetjes van de baby via mij eruit komen…”
– Lsbb

Het juiste gaatje

“Ik had al weeën, maar wist ook dat ik een keizersnede zou krijgen. Op een gegeven moment ging de verloskundige me klaarmaken voor de bevalling en ik kreeg een katheter. Ze zei: ‘Ik moet hem wel in het juiste gaatje doen, natuurlijk.’ Vervolgens hoor ik mijn man tegen me fluisteren: ‘That’s what he said.’ Hij kreeg me toch nog aan het lachen op zo’n moment.”
– Holamama

Baby en pup

“Ik beviel van onze dochter en we kregen een puppy rond diezelfde tijd. Onze pup zit nu na bijna twee jaar in de pubertijd en we moeten dus vaak streng optreden. Met een hond is dat ‘nee’, ‘af’ en ‘blijf’. Echter betrap ik mijn partner er wel eens op dat hij op dezelfde manier tegen onze dochter praat… Schakelen is voor een man soms moeilijk!”
– Maybe

Praat mee!
Wat was de grappigste uitspraak van je partner? Laat het weten en praat mee over dit onderwerp >>

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app