In samenwerking met
Koningkaart foliedruk goudfolie geboortekaartjes

Je geboortekaartje is een van de meest bijzondere kaartjes die je in je leven zal versturen. Dit kaartje mag dan ook een iets luxere uitstraling hebben dan je gewone post. Bij Koningkaart kan je nu een gouden of zilveren glans aan je geboortekaart geven.

De gouden of zilveren accenten op je geboortekaartje worden gemaakt met behulp van foliedruk. Dit is een intensief drukproces, waarbij verschillende laagjes op je kaart worden aangebracht. Je kan dit ook echt voelen. De bovenste laag is een folie van goud of zilver. Dit laagje geeft een bijzonder effect en een luxueuze uitstraling aan je kaartje. Waarom is deze trend zo populair?

Koningkaart geboortekaartje met goudfolie voorbeelden

Een bijzonder geboortekaartje

De populariteit van deze trend ligt hem in de boodschap die het geboortekaartje met goudfolie uitdraagt. Dankzij de gouden accenten springt jouw blijdschap letterlijk van je geboortekaart af. Dankzij de foliedruk kan je bijvoorbeeld de naam of geboortedatum van je kindje letterlijk laten stralen. Hierdoor wordt het oog van de ontvanger direct getrokken naar jullie mooie aankondiging: de wereld is een prachtig kindje rijker.

Daarnaast kan de speciale drukmethode andere trends nog specialer doen ogen. Denk bijvoorbeeld aan een sterrenhemel met sterren die écht schitteren. Als hiertussen de naam van je pasgeboren baby kan stralen, staat dat heel bijzonder. Na alle liefde die je hebt gestopt in het bedenken van de perfecte naam, is het niet meer dan terecht dat deze wat extra glans krijgt.

Koningkaart geboortekaartje met goudfolie voorbeelden

Kies de kaart die bij je past

Foliedruk kan worden toegepast op allerlei soorten geboortekaartjes. Of je nu voor een traditionele, simpele kaart of een zelfgemaakte kaart met foto gaat, een gouden bedrukking is mogelijk. Op de website van Koningkaart kan je de nieuwe collectie geboortekaartjes bekijken. Hier kan je ook experimenteren met verschillende bedrukkingen, waaronder goud- of zilverfolie.

Het kan best lastig zijn om het perfecte geboortekaartje te vinden. Daarom kan je bij Koningkaart altijd een voorbeeld bekijken van de kaart met jouw opdruk. Zo kan je testen of de naam eruitziet zoals jij wil, welke kleuren goed bij elkaar passen en waar je eventueel een gouden of zilveren accent wil aanbrengen. Dit kan op de voor- of achterkant, en zelfs aan de binnenkant van de kaart.

Koningkaart geboortekaartje met goudfolie voorbeelden

Tips bij het maken van een geboortekaartje met foliedruk

Wil je graag foliedruk toepassen op jouw geboortekaartjes? De volgende tips kunnen helpen om het kaartje perfect te laten aansluiten bij jouw wensen.

  • Bedenk welke achtergrondkleur goed past. Foliedruk staat erg mooi bij een donkere achtergrondkleur, zoals nachtblauw. In combinatie hiermee geeft het een effect als een stralende sterrenhemel. Bij lichtere kleuren kan de folie juist weer een chic effect geven.
  • Kies de juiste vorm kaart. De vorm van je kaart draagt bij aan de uitstraling. Hierbij is vooral de naam van je baby van belang. Een korte naam staat mooi op een verticale kaart, terwijl een langere naam beter uitkomt op een vierkante of horizontale kaart.
  • Experimenteer met verschillende kaarten. Soms heb je al een duidelijk beeld in je hoofd van jouw perfecte kaartje. Toch kan het handig zijn om een beetje te experimenteren. Zeker met alle mogelijkheden van foliedruk, kan je zomaar van gedachten veranderen. En zo niet, dan is het nog steeds leuk om met dit bijzondere kaartje bezig te zijn.
  • Betrek andere gezinsleden bij de vormgeving. Heeft je baby al een ouder broertje of zusje? Dan kan het leuk zijn om diens naam ook extra uit te lichten met foliedruk. Of kies voor een geboortekaartje waarom twee silhouetten te zien zijn, om je twee kindjes te symboliseren. De mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Controleer alle gegevens zorgvuldig. Het drukken van folie duurt wat langer dan een standaard kaart. Het is daarom extra belangrijk dat je alle informatie goed controleert. Je zou niet de eerste zijn die in alle emotie de geboortedatum verkeerd op het kaartje zet. Het kan handig zijn om iemand te vragen je hierbij te helpen.
Koningkaart geboortekaartje met goudfolie voorbeelden

Proefdruk met extra cadeautje

Ben je benieuwd hoe jouw geboortekaartje er in het echt uitziet? Bestel dan een proefdruk. Zo kan je zien en voelen hoe het kaartje in het echt is. Bovendien krijg je bij Koningkaart een mooi pakketje bij je proefdruk, met een extra cadeautje voor jou.