Tycho

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Tycho
  • Geboortekaartjes met de naam Tycho
  • Geboortekaartjes met de naam Tycho
  • Geboortekaartjes met de naam Tycho
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Tycho?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Tycho

44%
70%
20%
32%
23%
24%

Welke kenmerken vind je bij Tycho passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Tycho

Tycho is afkomstig van het Griekse woord ‘tuchè’, dat ‘(goed) lot, geluk’ betekent.

In de Griekse mythologie komt de godin Tyche voor, zij was de godin van het geluk, het ongeluk en het lot. De godin was de beschermer van verschillende grote steden. Daarom draagt ze op veel afbeeldingen een kroon gemaakt van stadsmuren. Men geloofde dat ze de dochter was van Aphrodite, de godin van de liefde.

Het is ook mogelijk dat Tycho is afgeleid van het Oudnoorse ’tóki’, een verwijzing naar de Scandinavische dondergod Thor. Deze god is momenteel erg populair vanwege zijn rol in de Avengers-films van Marvel.

Aantallen en varianten Tycho

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Tycho als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Tycho per jaar gegeven is

De naam Tycho komt ruim 3.000 keer voor in Nederland. Deze voornaam kwam in 1999 in gebruik, daarvoor was hij vrijwel onbekend. De naam kwam tegelijk op met de spellingsvariant Tygo en komt ook ongeveer even vaak voor. Ook Tigo kwam in die tijd in gebruik, maar komt slechts 800 keer voor.

In 2014 is de populariteit van de jongensnaam op zijn hoogtepunt. Vermoedelijk heeft dit te maken met de acteur Tygo Gernandt. Hij deed begin 2014 mee aan het tv-programma Wie is de mol?. Hij schopte het tot de halve finale en was een grote publieksfavoriet. Hierdoor was de naam Tygo regelmatig in de media, wat nieuwe ouders op een idee kan hebben gebracht.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Tycho

Tycho Brahe was een Deense astronoom. Hij deed enkele revolutionaire ontdekkingen, die duidelijk maakten dat bepaalde opvattingen van Aristoteles niet terecht waren.

Zo had Aristoteles beweerd dat de ‘sfeer’ waarin de sterren zich bevonden, onveranderlijk was. Tycho Brahe ontdekte echter een nieuwe ster, vermoedelijk een supernova, een sterrenexplosie. Ook waren kometen volgens Aristoteles objecten in de atmosfeer.

Brahe rekende echter uit dat een komeet die hij bestudeerde zich verder weg bevond dan zijn maan. Niet in de atmosfeer dus, maar in de volgens Aristoteles zo onveranderlijke sfeer.

Namen die lijken op Tycho

Tigo, Tygo

Bekijk ook deze namen

Ryan, Aiden, Casper, Stef, Stijn, David, Max, Dean, Noud, Alexander