Quinn

Quinn is afgeleid van Quintus

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Quinn
  • babynamen_card_with_name Quinn
  • babynamen_card_with_name Quinn
  • babynamen_card_with_name Quinn
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Quinn?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Quinn

33%
77%
10%
35%
10%
30%

Welke kenmerken vind je bij Quinn passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Quinn

Quinn is een unisexnaam die is afgeleid van Quintus. Quintus komt uit het Latijn en betekent ‘vijfde’. Oorspronkelijk was het een Romeinse familienaam, maar hij werd ook als voornaam gebruikt. De naam werd bijvoorbeeld gegeven aan de vijfde zoon in een gezin en later ook aan zoons die geboren werden in de vijfde maand van het jaar.

Er zijn ook verklaringen die zeggen dat de naam afkomstig is van een Italiaanse volksstam, de Ouintii, waarvan de naam later verbonden is aan het Latijnse quintus.

Aantallen en varianten Quinn

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Quinn als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Quinn per jaar gegeven is

Quinn is een babynaam die nog niet zo lang in Nederland wordt gebruikt. In de jaren negentig gaven ouders deze naam nog maar weinig aan hun kindje, maar vanaf het jaar 2000 is Quinn aan een snelle opmars begonnen. In totaal dragen ongeveer 3.300 mannen en jongens deze naam.

De naam Quinn wordt niet alleen aan jongens gegeven. Vanaf 2010 wordt hij ook als meisjesnaam gebruikt wordt. Hoewel er nog maar weinig meisjes zijn met de naam Quinn, zie je een duidelijke stijging in populariteit. In Amerika is de naam Quinn al langer populair voor meisjes, daar is de hij zelfs populairder als meisjesnaam dan als jongensnaam.

Quinn is afgeleid van Quintus. Sinds de jaren vijftig wordt Quintus af en toe gebruikt, maar de naam is vrij zeldzaam gebleven.

Quinten is populairder, deze naam is, net als de naam Quinn, vanaf eind jaren negentig populair. Dat geldt ook voor de meisjesnaam Quinty. De naam Quincy wordt voor zowel jongens als meisjes gebruikt.

De variant Quint is al wat langer in gebruik, sinds het einde van de jaren zestig. Ten slotte is er nog de variant Quentin. Deze komt 700 keer voor.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Quinn

De naam Quinn is pas sinds een korte periode populair als jongensnaam. Er zijn dan ook nog maar weinig bekende jongens en mannen met deze naam.

Quinn Cook

Een bekende basketbalspeler uit Amerika heet Quinn Cook (1993). Deze NBA-speler speelt bij de Golden State Warriors en is voor een basketbalspeler redelijk klein. Met zijn 1,88 m behoort Quinn dan ook tot de ‘kleinere’ NBA-spelers.

Namen die lijken op Quinn

Quin, Quinten, Quinty, Quincy, Quint, Quentin

Bekijk ook deze namen

Puck, Luca, Sanne, Floor, Juul, Charlie, Sem, Jayden, Levi, Anne