Philou

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Philou
  • babynamen_card_with_name Philou
  • babynamen_card_with_name Philou
  • babynamen_card_with_name Philou
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Philou?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Philou

75%
33%
23%
27%
8%
12%

Welke kenmerken vind je bij Philou passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Philou

De meisjesnaam Philou is een meisjesnaam die twee mogelijke verklaringen heeft voor de herkomst. Vermoedelijk stamt deze naam af van het Griekse woord ‘philai’. Dat betekent ‘liefhebben’ of ‘strelen’.

Het is ook mogelijk dat de naam is afgeleid van het Franse woord ‘filou’. Dat betekent ‘bedrieger’, maar kan ook worden vertaald als ‘deugniet, boef’.

Aantallen en varianten Philou

De naam Philou is nog heel nieuw. Vanaf 2005 werd er ongeveer één keer per jaar een meisje met deze naam geboren. Vanaf 2010 stijgt dat aantal in snel tempo. De naam Philou komt ruim 500 keer voor in Nederland.

Mogelijk sluit deze voornaam aan bij de trend om bestaande populaire namen net iets anders te spellen. Dan zou het bijvoorbeeld een variant kunnen zijn op Milou.

De variant Filou is ongeveer sinds 2010 in gebruik. Deze schrijfvariant komt echter een stuk minder vaak voor. Er wonen nu zo’n 165 Filou’s in Nederland.

Wetenswaardigheden Philou

Philou is een Italiaans schoenenmerk, dat is ontstaan in Venetië. Het merk staat vooral bekend om luxe loafers en sportschoenen.

Namen die lijken op Philou

Filou

Bekijk ook deze namen

Noor, Lena, Julie, Nora, Jill, Benthe, Zoë, Liz, Charlotte, Liva