Oele

Oele is afgeleid van Uilke

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Oele?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Oele

27%
55%
18%
9%
36%
9%

Welke kenmerken vind je bij Oele passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Oele

Oele is afgeleid van Uilke. Uilke is een Friese jongensnaam. Het is een variant op Oele. Dit is een verkorte vorm van Germaanse namen die met ‘od’ of ‘othal’ begonnen. ‘Od’ betekent ‘bezit, rijkdom, erfdeel’. De betekenis van ‘othal’ is ‘bodem, erfgrond’. Waarschijnlijk staat het woord ‘adel’ hiermee in verband.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Oele

Oele is afgeleid van Uilke. Tegenwoordig komt Uilke nog maar nauwelijks meer voor. Al jarenlang neemt het gebruik van deze naam af. Er zijn nog zo’n 500 mannen die Uilke heten. Het grootste deel van hen draagt de naam als eerste naam.

De naam Ole is een variant op Oele. Er zijn ongeveer 1.300 mannen en jongens die zo heten.

Word vriend van 24Baby.nl

Vind jij het belangrijk dat de informatie, nieuwsbrief en app van 24Baby.nl gratis blijven voor iedereen? Word vriend van 24Baby.nl en steun ons met een donatie.

Word vriend

Wetenswaardigheden Oele

Oele is afgeleid van Uilke. Theunis Uilke (Theun) de Vries (1907-2005) was een Nederlandse auteur. Hij schreef historische en sociale romans. Een van zijn bekendste boeken is Het meisje met het rode haar (1956), dit gaat over de verzetsstrijdster Hannie Schaft. Hij won diverse prijzen, waaronder de P.C. Hooftprijs voor zijn hele oeuvre in 1962 en in 1987 de Verzetsprijs, eveneens voor zijn hele oeuvre.

Bekijk ook deze namen

Thomas, Lars, Joshua, Jax, Siem, Jace, Pim, Daniël, Milan, James